Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"nemamo se čega bojati"

Nakon viđenog i poraza u Turskoj: Moramo vjerovati u igrače i izbornika!

Luka Modrić i predsjednik HNS-a dali su nakon poraza u Turskoj svoje viđenje utakmice, ali i situacije uoči posljednja dva kvalifikacijska kola za Svjetsko prvenstvo.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon poraza na Islandu u samoj završnici utakmice, Hrvatska je doživjela sličnu sudbinu i u turskom Eskisehiru, gdje je pogotkom Tosuna iz 75. minute izgubila s 1:0. Turska je pobjedom u potpunosti zakomplicirala situaciju u kvalifikacijskoj skupini I, u kojoj četiri reprezentacije ulaze u posljednja dva kola unutar samo dva boda razlike.

"Želja nam je bila da prvi zabijemo, ali mi svoje šanse nismo iskoristili. Kako to obično biva u nogometu, nakon toga smo primili pogodak. Ipak, ovisimo sami o sebi u posljednja dva kola i nemamo se čega bojati. Vjerujem da će na kraju sve dobro završiti", rekao je Luka Modrić nakon utakmice.

"Igrom ne možemo biti nezadovoljni, no razočarani smo porazom. Nismo ga zaslužili", zaključio je kapetan Hrvatske.

Vatreni su napustili Eskisehir praznih ruku, no zadnja dva kvalifikacijska kola dočekuje kao vodeća momčad skupine. Predsjednik HNS-a Davor Šuker ostaje pozitivan nakon drugog poraza u posljednje tri utakmice i još jedne neuvjerljive igre.

"Nije ugodno nakon negativnog rezultata, ali moramo vjerovati u naše igrače i našeg izbornika. Danas je Turska učinila ono što je nama trebalo - postigla je pogodak - no mi i dalje ostajemo prvi na ljestvici. Znamo da će odluka padati sve do zadnje sekunde u Ukrajini. Četiri momčadi imaju šanse, ali vjerujem da ćemo mi ići u Rusiju", rekao je Šuker i nastavio.

"Realizatorske sposobnosti imamo, i nadam se da ćemo naći realizatora. Moramo biti pozitivni i hvala svima koji se tako postavljaju. Najlakše je biti negativan, a posebno ne volim kalkulacije. Mi moramo sada razmišljati o Finskoj i kako je pobijediti", dodao je predsjednik HNS-a.

U pretposljednjem kolu Hrvatska dočekuje Finsku, a onda u posljednjem kolu putuje u Ukrajinu. Drugoplasirani Island najprije putuje u Tursku, pa dočekuje Kosovo, dok Ukrajina najprije putuje na Kosovo, a onda dočekuje Vatrene. Turska je u najtežoj situaciji, jer najprije mora slaviti protiv Islanda, a zatim i kod Finske u gostima da bi imala šanse barem za dodatne kvalifikacije.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider