Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ostavio dobar dojam

Hajduk potpisao ugovor s talentiranim veznjakom: Stigao iz Zagreba, nedavno je debitirao za seniore

Luka Jurak je debitirao za prvu momčad Hajduka na utakmici protiv Istre 1961 (1:1) u Puli.

Mindaugas Nikoličius, Luka Jurak i Goran Sablić (Foto: HNK Hajduk Split/Robert Matić)

Luka Jurak i Hajduk su potpisali ugovor do ljeta 2026. godine s opcijom produljenja na dodatnih godinu dana, objavio je splitski klub na službenoj internetskoj stranici.

Talentirani 18-godišnjak, koji igra na poziciji središnjeg veznog, je prošlog vikenda debitira za prvu momčad na utakmici protiv Istre 1961 (1:1) u Puli. U igru je ušao umjesto Rokasa Pukštasa pred sam kraj susreta.

Jurak je stigao na Poljud u siječnju 2022. godine iz Rudeša, gdje je nastupao za kadete. Rođen je u Zagrebu, prve nogometne korake napravio je u školi nogometnog kluba Bistra, a zatim je u mlađim kategorijama nastupao za Lokomotivu, Inter Zaprešić i Rudeš.

"Luka je u našu Akademiju stigao 2022. godine iz Rudeša kroz program talent skautinga. Od tada se kroz svaki trening nastojao nametnuti trenerima te se dokazao kao karakteran mladić koji je posljednjih šest mjeseci pokazao veliki napredak kroz igre u juniorskoj ekipi.

Time je zaslužio biti priključen prvoj momčadi. Osnovna pozicija mu je centralni vezni, a krase ga odlično predviđanje i generalno razumijevanje igre. U taktičkom smislu pokazuje ideju u organizaciji igre te brzinu i kvalitetu u izboru rješenja", kazao je sportski direktor Mindaugas Nikoličius.

"Poseban dan za mene i fantastičan osjećaj. Prije svega želim se zahvaliti Hajduku na povjerenju, ovo je za mene samo još jedna dodatna motivacija. Nedavno sam debitirao za prvu momčad i to je dan koji ću pamtiti do kraja života.

Ova sezona je u juniorima krenula malo slabije, ali s vremenom je sve došlo na svoje mjesto i jako sam zadovoljan, jedino mi je žao što nismo uspjeli osvojiti to prvo mjesto. Sada ispred sebe stavljam nove ciljeve, a to je što više nastupa, golova i asistencija za Hajduk", kazao je Jurak.

Dagur Sigurdsson Poznati Hrvat žestoko kritizira Sigurdssona: "Medalja na OI? S nekim drugim izbornikom da" divider

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Zizou je uzeo baklju i predao je ni više ni manje nego Rafaelu Nadalu.

Napetost raste! 

Više OVDJE -> https://bit.ly/3WCYWpc

📸 AFP
S broda je glasno odjekivalo "Hrvatska", a na svim sportašima vidio se ponos. ❤🇭🇷

📸: AFP
Poznati stižu na otvaranje. Ovo su superzvijezde najiščekivanijeg filma godine (Wicked), Ariana Grande i Cynthia Erivo.

A vi otvorenje (onaj uglavnom sportski dio) i sve oko njega možete pratiti ovdje:
https://bit.ly/3WCYWpc

📸 AFP
Danas službeno počinju Olimpijske igre u Parizu, a hrvatska vaterpolska reprezentacija već u nedjelju uskače u bazen kada će svoju olimpijsku avanturu započeti utakmicom protiv starog znanca - Crne Gore. 🤽‍♂️

Barakude su spremne, a mi im želimo puno sreće i još jednu olimpijsku medalju! 🇭🇷❤️

📸: Damir Krajac/CROPIX