Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Prve kritike

Poznati Hrvat žestoko kritizira Sigurdssona: "Medalja na OI? S nekim drugim izbornikom da"

Hrvatski rukometni trener Nenad Kljajić je sasuo paljbu na aktualnog izbornika Dagura Sigurdssona.

Dagur Sigurdsson (Foto: Željko Puhovski/Cropix)

Dagur Sigurdsson našao se na udaru kritika nakon slabijeg nastupa hrvatske rukometne reprezentacije na Gjensidige kupu u norveškom Oslu, što je trebalo poslužiti kao priprema za Olimpijske igre.

Hrvatska je pretrpjela dva poraza, posebno je težak bio poraz od Danske (22:37), a nakon bivšeg izbornika Line Červara, oglasio se i Nenad Kljajić koji je bio dosta kritičan prema aktualnom hrvatskom izborniku.

"S obzirom na to kako su mediji pisali bajke o njemu kao da je popio svu pamet ovog svijeta i da košta šest puta više od svih dosadašnjih izbornika, onda je za očekivati da će Hrvatska igrati i šest puta bolja nego do sada i da će osvojiti medalju. Ako se ne osvoji medalja onda oni, koji su ga doveli i toliko platili, trebaju položiti račune te konačno odgovarati za to", kazao je Kljajić.

Tvrdi da na Olimpijskim igrama hrvatski rukometaši moraju proći barem u četvrtfnale, no dodaje da će s ovim izbornikom to teško ostvariti.

"U skupini smo na Olimpijskim igrama sa Španjolskom, Njemačkom, Slovenijom, Švedskom i Japanom. Trebamo proći u četvrtfinale. Ako nisi među prve četiri u grupi, onda najbolje da se svi ispišu iz rukometa! Medalja? S nekim drugim izbornikom da, ali s ovim sumnjam", rekao je.

Komentirao je nastup hrvatske rukometne reprezentacije na Gjensidige kupu, gdje su uz dosta muke svladali Argentinu, dok su upisali poraze od Norveške i Danske:

"Čitao sam Sigurdssunove izjave nakon katastrofalne igre na turniru u Norveškoj, u stilu da fizički nismo spremni i slične gluposti. Znači, kada se pobjeđuje, onda je on čudtvorac, Mesija i uspio je posložiti za dva dana sve pred kvalifikacije za OI. Kada se izgubi, onda su igrači fizički nespremni i oni su krivi. Nemoguće je da si prije dva mjeseca fizički spreman za kvalifikacije, a dva mjeseca nakon toga nespreman".

"Sve osim ulaska u polufinale i osvajanja medalje na Olimpijskim igrama je neuspjeh", zaključio je Kljajić u razgovoru za Sportklub.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Zizou je uzeo baklju i predao je ni više ni manje nego Rafaelu Nadalu.

Napetost raste! 

Više OVDJE -> https://bit.ly/3WCYWpc

📸 AFP
S broda je glasno odjekivalo "Hrvatska", a na svim sportašima vidio se ponos. ❤🇭🇷

📸: AFP
Poznati stižu na otvaranje. Ovo su superzvijezde najiščekivanijeg filma godine (Wicked), Ariana Grande i Cynthia Erivo.

A vi otvorenje (onaj uglavnom sportski dio) i sve oko njega možete pratiti ovdje:
https://bit.ly/3WCYWpc

📸 AFP
Danas službeno počinju Olimpijske igre u Parizu, a hrvatska vaterpolska reprezentacija već u nedjelju uskače u bazen kada će svoju olimpijsku avanturu započeti utakmicom protiv starog znanca - Crne Gore. 🤽‍♂️

Barakude su spremne, a mi im želimo puno sreće i još jednu olimpijsku medalju! 🇭🇷❤️

📸: Damir Krajac/CROPIX