Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Vraća se u formu?

Luka Jović besplatno napustio Real i odmah se raspucao: Zabio četiri gola u debiju

Luka Jović raskinuo je ugovor s Real Madridom i potpisao za Fiorentinu na dvije godine.

Luka Jović (Foto: Afp)

Napadač srpske nogometne reprezentacije Luka Jović nije mogao zamisliti bolji debi u dresu Fiorentine.

U prijateljskom susretu protiv Real Vicenze (7:0) zabio je čak četiri pogotka i razveselio navijače koji se potajno nadaju da bi upravo on mogao dostojno zamijeniti svog sunarodnjaka, Dušana Vlahovića koji je zimus preselio u Juventus.

Talijani su već duže vrijeme imali Jovića na piku. Pokušavali su ga dovesti na posudbu, a onda je kao grom iz vedrog neba osvanula informacija da je srpski napadač raskinuo ugovor s Real Madridom, koji je izgubio ogroman novac na ovom transferu.

U ljeto 2018. godine istresli su čak 63 milijuna eura Eintrachtu za srpskog golgetera koji je odigrao sezonu iz snova zabivši čak 17 puta, ali selidbom na Santiago Bernabeu posve se ugasio.

Nikako se nije uspio vratiti u pravu formu, tako da je rastanak bio neimenovan. Riješili su se Madriđani velike plaće, ali su uspjeli dogovoriti ipolovicu odštete za idući transfer srpskog napadača koji je s klubom iz Firenze potpisao ugovor na dvije godine, uz opciju produženja na još dvije.

Madriđani su Jovića doveli nakon što je u jednoj sezoni za Eintracht postigao 17 pogodaka u 32 nastupa, uz šest asistencija. Za Real je nastupio 51 put, postigavši tek tri. Jednu polusezonu proveo je na posudbi u Eintrachtu, ali nije bio efikasan kao ranije.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider