Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
zasad nije opravdao uloženo

Realov skupi i često kritizirani Srbin otvorio dušu: "Gledam svoje stare videe i pitam se što mi se dogodilo"

Luka Jović sa sjetom gleda svoje highlightse iz Frankfurta...

Luka Jović (Foto: Afp)

Kada je Luka Jović uoči sezone stigao u Real, činilo se da su Madriđani doveli napadača budućnosti. Fizička snaga, fina tehnika, udarac glavom ili nogom – Jović je u frankfurtskom Eintrachtu izgledao kao kompletan paket i materijal za najveće europske klubove.

Međutim, nije Real bilo kakav klub – takav pritisak ne postoji nigdje u svijetu nogometa, a na svojoj je koži to osjetio i Jović.

Golovi ga baš ne idu, nekoliko puta nije imao ni sreće zbog VAR-a, a kritike na njegov račun relativno su česta pojava. Dojam je da se u glavu srpskog napadača uvukla nesigurnost, a potvrdio je to i u razgovoru za španjolski Cope.

Arijan Ademi Ademi produžio s Dinamom i dobio poseban dres: Otkrio jedini razlog zbog kojeg bi otišao

"Nekad gledam videe svojih prošlosezonskih utakmica i pitam se što mi se dogodilo. Međutim, svi znamo da je Real velik klub, teško se naviknuti i iskusnim igračima, a još više 21-godišnjaku koji je plaćen 60 milijuna eura. Pritisak je velik, borim se, ali bez uspjeha. Nadam se da će se to promijeniti", rekao je Jović.

Dodatni motiv mogle bi mu biti i kritike sunarodnjaka - nešto što je u određenoj mjeri prošao i njegov suigrač i imenjak Modrić. ''Samo dodaje prvom do sebe'', ''ne zabija i ne asistira'', neke su od tipičnih kritika Modrićeve igre koje su se nekoć mogle čuti u raznim neformalnim krugovima.

Daniel Maldini Nastavak obiteljske tradicije: Maldinijev sin debitirao za Milan, dosta je drugačiji od slavnih oca i djeda

"Osjećam da se u mojoj domovini negativno govori o mojoj igri u Realu, ali uvjeren sam da ću biti dobar i dokazati da imam kvalitetu za Real", rekao je Jović.

Međutim, Jovićeva situacija ipak je kudikamo drugačija od Modrićeve. Dok Modrić briljira u sitnim, oku i statistici često nevidljivim stvarima, Jović je ipak klasični napadač, a tu je procjena nečijeg učinka puno egzaktnija. Drugim riječima, Jović će morati što prije početi zabijati golove…

Nastavi čitati