Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ostvarenje sna

Ludnica na Camp Nouu, Xavi dobio ovacije i poručio: "Stiže nova velika generacija Barcelone"

Xavi Hernandez potpisao je ugovor s Barcelonom i odradio predstavljanje na Camp Nouu pred 10 tisuća razdraganih navijača...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Novi trener Barcelone Xavi Hernandez izašao je na travnjak Camp Noua u pratnji predsjednika Joana Laporte. Dočekalo ga je 10 tisuća oduševljenih navijača. Xavi je potpisao ugovor do lipnja 2024., no svjestan je toga da će sve ovisiti o rezultatima.

"To je ostvarenje sna. Vraćam se s maksimalnom odgovornošću da budem trener prve momčadi, moramo raditi i uvesti red. Mentalna i fizička potrošnja će biti ogromna, a pritisak će biti vrlo velik. Cilj je vratiti Barcelonin brod na pravu rutu, uživati i pobjeđivati. Barça je moj dom i stvarno se želim suočiti s ovim izazovom. To je delikatan trenutak u ekonomskom i sportskom smislu, ali ja sam spreman, zajedno sa svojim stožerom", kazao je u prvom obraćanju za Barcu TV.

"Morao sam se pripremiti kao trener"

Xavi ističe da ga izazovi ne plaše i da jedva čeka početi raditi.

"Volim izazove, vrlo sam natjecateljska osoba. Ne bih mogao biti na boljem mjestu. Svi smo dali svoj doprinos da se ovo dogodi. Imat ću vremena raditi i postoji tim koji će postići velike stvari."

Xavi je objasnio zašto je dvaput odbio ponudu da preuzme Barcinu klupu.

gol expired Legenda stigla na Camp Nou: Xavi sjeda na vruću klupu Barcelone, Rakitić mu poslao poruku divider

"Tada sam mislio da je rano. Morao sam se pripremiti kao trener i sada sam spreman; to je najveći izazov u mojoj karijeri", potvrdio je, dodajući važnost koju ovaj dan ima za njegovu obitelj.

"Cijela moja obitelj je jako vezana za Barcu. I za njih je to također san. Vrijeme je za uživanje u treninzima i utakmicama. Cilj je boriti se za sve titule. Danas je rođendan mojoj supruzi, zamislite kakav je poklon dobila."

"Stiže nova sjajna generacija Barcelone"

Xavi se na Camp Nou vraća nakon što se kao igrač oprostio 2015., nakon 17 sezona u prvoj momčadi.

"Moj Barcin DNK se nije promijenio: želim uvijek imati loptu, ideja ostaje, pritisnuti, imati sretnu i intenzivnu Barcu... Moramo popraviti puno stvari. Imamo mladu momčad, talentirane igrače. Nadam se da u velikom stilu stiže nova, sjajna generacija", rekao je.

gol expired U Parizu ljutiti na Messija: "Ne pristajemo na to. Samo dođe i ode, a ima problema" divider

Xavi poznaje katalonski klub kao malo tko i za njega je to prednost, kao i ponovni susret s nekim od bivših suigrača.

"Prednost je poznavati klub i shvaćati što se može dogoditi u glavama igrača. Znam zahtjeve i kritike koje ću imati. Moramo zaboraviti razmirice, svi moramo veslati u istom smjeru jer situacija je komplicirana. Moramo biti svi zajedno. Moja prva poruka kao trenera je da sam tu da im pomognem. I od njih ću zahtijevati puno. Prednost je poznavati Busquetsa, Piquéa, Sergija Roberta, Jordija Albu i Ter Stegena. Znam koje su im dobre strane, što mogu forsirati, ali i koje su im slabosti. To mi je kao novom treneru svakako prednost", zaključio je Xavi.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider