Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sutra prvi trening

Legenda stigla na Camp Nou: Xavi sjeda na vruću klupu Barcelone, Rakitić mu poslao poruku

Xavi Hernandez danas će biti predstavljen na Camp Nouu kao novi trener Barcelone...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Xavi Hernandez danas će službeno biti proglašen novim trenerom Barcelone. Već je oko 11 sati stigao na Camp Nou u pratnji supruge Nurije Cunillere.

Ceremonija potpisivanja ugovora na travnjaku Camp Noua predviđena je u 13 sati, a press-konferencija je na rasporedu pola sata kasnije.

Sutra će odraditi prvi trening s momčadi Barcelone. Neće imati na raspolaganju puno igrača, mnogi su ozlijeđeni, a drugi na reprezentativnim akcijama. Debitirat će na klupi Barce u gradskom derbiju protiv Espanyola 20. studenog.

Povodom Xavijeva povratka u Barcelonu stižu reakcije sa svih strana. Oglasio se i bivši hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić, trenutačni veznjak Seville koji je bio Xavijev suigrač u Barceloni jednu sezonu. Zajedno su osvojili trostruku krunu 2015., a onda je Xavi otišao u katarski Al-Sadd.

gol expired Xavijevo prvo pojačanje na klupi Barcelone: Novu eru na Camp Nouu otvara neočekivanim potezom divider

Rakitić je izrazio oduševljenje što se Xavi vratio u španjolski nogomet i preuzeo klupu uzdrmane Barce.

U razgovoru za El Partidazo de La Cope Rakitić je nahvalio Xavija i prisjetio se zajedničkog vremena provedenog na Camp Nouu.

"Xavijev povratak odlična je vijest za Barcu i La Ligu", rekao je veznjak Seville, koji ne sumnja da će Xavi "trijumfirati u Barceloni".

Rakitić je kazao da žali što je kratko igrao s Xavijem.

"Želio sam još više naučiti od njega, ali i ovako sam puno toga memorirao“, poručio je hrvatski nogometaš nakon što je njegova Sevilla slavila u vrućem gradskom derbiju protiv Betisa i izjednačila se na ljestvici s drugoplasiranim Real Madridom.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider