Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bolnica na kraju grada

Xavijevo prvo pojačanje na klupi Barcelone: Novu eru na Camp Nouu otvara neočekivanim potezom

Xavijev prvi potez na klupi Barcelone bit će vraćanje Ricarda Prune na čelo liječničke službe...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U Barceloni počinje trenerska era Xavija Hernandeza. Katalonci se nadaju da će biti duga i nadasve uspješna. Xavi preuzima Barcinu klupu u nimalo lakom trenutku. Izazovi su veliki, situacija je više nego složena.

Barci trenutačno ništa ne ide od ruke. Nećemo povući onu prastaru - sirotinjo, i Bogu si teška – ali kada donedavnom superbogatašu blagajna postane prazna, kolo obično kreće nizbrdo na svim razinama. Bogataši nisu baš navikli raditi u skromnim uvjetima.

A jedna nevolja nikada ne dolazi sama. Problemi se naprosto lijepe za Barcelonu, baš po Murphyjevu zakonu. Katalonce su u najnezgodnijem trenutku napale ozljede. Camp Nou postao je bolnica na kraju grada. Nakon šokantnog remija s Celtom u Vigu na listu ozlijeđenih upisala su se trojica važnih igrača momčadi koji su proživljavali sjajne trenutke.

Bolnica na kraju grada

Ansu Fati, Eric Garcia i Nico Gonzalez nisu mogli završiti utakmicu na Balaidosu zbog različitih mišićnih problema. Trpjeli su bolove koliko su mogli, a Barca je njihovim izlaskom patila. Na kraju je ispustila nemoguće, tri gola razlike. Celta je došla od 0:3 do 3:3 u manje od 40 minuta.

Fati bi se trebao vratiti na travnjak tek početkom prosinca, protiv Betisa ili Bayerna. Garcia i Nico Gonzalez lakše su ozlijeđeni i trebali bi se ubrzo vratiti. Dobra je vijest za Xavija što bi mu se uskoro moglo oporaviti još nekoliko igrača koji su dosad bili ozlijeđeni.

gol expired Kako je Tudor preporodio Veronu: Uništio je euforiju u Romi, srušio Lazio i Juve pa stvorio stroj za golove divider

Dest, Sergi Roberto i Pedri blizu su povratka na travnjak. Međutim, Ousmane Dembele još uvijek ima problema s mišićima, Sergi Agüero će najmanje tri mjeseca izbivati zbog problema sa srcem, dok se Braithwaitea očekuje tek u siječnju.

Kad se sve zbroji i oduzme, Xavija će dočekati bremenita situacija. Do zimskog prijelaznog roka mora računati na ono što trenutačno ima u kadru, a teško da će i nazimu biti po željama. Barca nema novca i pitanje je što može napraviti na tržištu nogu.

Xavi vraća omiljenog liječnika

Predsjednik Joan Laporta obećao je da će biti bolje, ali njegove riječi ne treba uzeti zdravo za gotovo. Konkurencija je golema, na ionako zagušeno tržište ušao je još jedan prebogati igrač – Newcastle na pogon saudijskih petrodolara.

Izgleda da je Xaviju jasno kako će se morati osloniti na igrače koje ima u svlačionici, uglavnom talente koji su izašli iz Barcina inkubatora La Masije. Nije rijetkost da se mladi igrači suoče s ozljedama na počecima profesionalne karijere. Povećani napori znaju rezultirati neželjenim efektima. Stoga će Xaviju od najveće važnosti biti zdravlje mladića koje ima na raspolaganju.

gol expired Komedija u BiH: Gostujući trener i domaći navijač nasmijali gledatelje, ovaj mu dao 10 maraka, a onda… divider

Za mnoge je neočekivano, ali u principu ne treba čuditi da će mu prva akvizicija biti u liječnikom timu. Katalonski mediji pišu da će Xavijev prvi zahtjev biti vraćanje Ricarda Prune na čelo liječničke službe. Radi se o liječniku s kojim je proveo najveći dio igračke karijere i kojem najviše vjeruje.

Pruna je napustio Barcu prošle godine i pronašao je angažman u Dubaiju. Teško je reći je li ta promjena dovela do povećanja broja ozlijeđenih, ali neke stvari se poklapaju. 

U svakom slučaju, vraćanjem Prune Xavi će započeti duboke promjene na svim razinama klupske politike. Svima je jasno da se Barca mora mijenjati i prilagođavati zahtjevima vremena. No ostaje otvorenim hoće li se tim promjenama uspjeti vratiti na ranije kote?

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider