Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Upisao tek jedan poraz

Kako je Tudor preporodio Veronu: Uništio je euforiju u Romi, srušio Lazio i Juve pa stvorio stroj za golove

U devet susreta na klupi Verone, Tudor je upisao samo jedan poraz, a rušio je Romu, Lazio i Juventus.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

S osvojenim bodom protiv vodećeg sastava talijanske Serie A, hrvatski stručnjak Igor Tudor nastavlja fantastičan niz na klupi Verone.

Otkako je preuzeo momčad u rujnu ove godine, Tudor je pobjeđivao velikane poput Rome, Lazija i Juventusa, a poražen je tek jednom, i to protiv Milana koji je uzeo tri boda fantastičnim preokretom.

Nakon što je napustio redove Juventusa u kojem je obnašao ulogu pomoćnog trenera u stožeru Andrea Pirle, Tudor je kratko vrijeme bio bez posla. Već 14. rujna preuzeo je Veronu na čijoj je klupi sjedio još jedan hrvatski stručnjak Ivan Jurić.

Nakon dvije sjajne godine Jurić je odlučio da je vrijeme za novi izazov, prihvatio je poziv Torina ne bi li napravio korak više u svojoj trenerskoj karijeri. Zamijenio ga je Eusebio di Francesco koji je na klupi Verone izdržao tek tri prvenstvena kola.

Prekinuo euforiju u Rimu

Upisao je tri poraza zbog čega su se čelnici Verone odlučili na promjenu, doveli su Tudora koji je izveo pravo čudo. Već u premijenom nastupu porazio je Romu sa 3:2 koja do tada nije znala za poraz.

Momčad Jose Mourinha nizala je sjajne rezultate, što u prvenstvu, a što u Europi, ali onda su naletjeli na minu koja je pokvarila euforiju u talijanskoj prijestolnici. Od poraza u Veroni, upisali su četiri poraza koja su izvukla na površnu ono najgore u Mourinhu. Počeo je tražiti izlike u drugima, krenuo je prozivati igrače, ali i suce za loše rezultate. 

Nakon Rome uslijedila su dva remija u kojim je Verona postigla čak pet golova, dva protiv Salernitane i tri protiv Genoe, a onda je Tudor upisao veliku pobjedu nad Spezijom.

Slavili su sa visokih 4:0 nakon čega je uslijedio nesretan, ali za sada jedini poraz, i to protiv Milana. Imali su igrači Verone 2:0 na poluvremenu i sigurna tri boda u džepu, ali onda je uslijedio fantastičan preokret na San Siru.

Ima drugog najboljeg strijelca lige

Milan je slavio sa 3:2, ali to nije pokolebalo Tudora da sruši još jednog velikana, sada je na red došla još jedna momčad iz prijestolnice, Lazio koji je dobio četiri komada u Veroni.

Nije se momčad Maurizia Sarrija najbolje snašla, već nakon 35 minuta gubili su 2:0, a a sva četiri pogotka zabio im je sin Diega Simeonea, Giovanni koji je pod paskom Tudora doslovce eksplodirao.

Stigao je na posudbu iz Cagliarija, a onda u 11 susreta zabio čak devet golova! Zahvaljujući tome trenutno je drugi najbolji strijelac talijanske Serie A, ispred njega je samo napadač Lazija, Ciro Immobile koji je zabio tek jedan gol više.

Za rušenje Juventusa trebalo im je samo 15 minuta

Nakon remija protiv Udinesa, Tudor je srušio svoj Juventus u kojem je izgradio nogometnu karijeru, pobijedio ih je sa 2:1 i tako unio još malo nervoze u redove torinske momčadi. Već nakon 15 minuta bilo je 2:0, a oba je pogotka zabio, pogađate, upravo Simeone koji je postao strah i trepet za braniče talijanskih velikana.

U posljednjem susretu igranom ove subote, Verona je osvojila veliki bod protiv Napolija na vrućem gostovanju kojem je ovo tek drugi remi u 12 prvenstvenih susreta. Uz Tudora, jedini tko je uspio otkinuti dva boda lideru prvenstva jest Mourinho koji je na domaćem terenu odigrao 0:0 sa Napolijem.

Ako se pak promatra gol-razlika, Verona je od Tudorovog dolaska zabila čak 22 pogotka, a primila 14 čime su stigli do nevjerojatne brojke koja ih smješta u sam vrh europskog nogometa.

Bez posljednjeg odigranog kola, Verona je druga najefikasnija momčad u ligama petice otkako je Tudor preuzeo klupu talijanskog prvoligaša. Od 19. rujna do 3. studenog samo je Bayern zabio više golova od Verone u najjačim europskim ligama.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider