Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sjajna partija protiv Lyona

Evo zašto je Lovro Majer zaradio poziv izbornika Dalića: Ugledni L'Équipe obasipa ga komplimentima i uspoređuje s Modrićem

Lovro Majer zaradio je visoku osmicu za predstavu u pobjedi Rennesa nad Lyonom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sjajnom predstavom u visokoj pobjedi nad Lyonom sa 4:1, hrvatski veznjak Lovro Majer zaradio je komplimente uglednog francuskog lista L'Équipe, ali i poziv izbornik Zlatka Dalića u hrvatsku nogometnu reprezentaciju za ključne susrete kvalifikacija za Katar

Iako nije upisao ni pogodak ni asistenciju, Majer je sve oduševio izvedbom na terenu. Zaradio je visoku osmicu, a kako tvrdi ugledni L'Équipe "svojom igrom podsjetio je na Luku Modrića".

Suvereno je vladao sredinom terena, proigravao suigrače, upisao pet ključnih dodavanja i stvorio dvije velike šanse, a sve je osvojio sjajnim dodavanjem za Traorea koji je u 51. minuti susreta zabio za 2:0.

Sjajan potez Lovre Majera možete vidjeti OVDJE.

Izašao je u 89. minuti susreta, a za sjajnu predstavu zaradio je pljesak domaće publike, ali i visoku ocjenu francuskih novinara. Samo je jedan igrač zaradio višu ocjenu.

gol expired Kako je Tudor preporodio Veronu: Uništio je euforiju u Romi, srušio Lazio i Juve pa stvorio stroj za golove divider

Iako početak u novom klubu nije bio jednostavan, iz stroja ga je izbacila ozljeda kuka, Majer se sjajno vratio. U posljednje dvije utakmice, protiv Mure u Konferencijskoj ligi i Lyona u prvenstvu, upisao je 180 minuta i asistenciju za što je zaradio sjajne ocjene.

Također, upisao je još jednu asistenciju u prvenstvenom susretu protiv Strasbourga nakon samo četiri minute provedene na terenu.

A čini se da tajming nije mogao biti bolji, dok se reprezentacija muči s ozljedom Matea Kovačića i jakom prehladom Luke Modrića, uvelike bi nam koristio ovakav Majer.

Također, za dva važna ogleda izbornik Dalić je ostao i bez Luke Sučića koji je sjajnim igrama u dresu RB Salzburga i mladoj reprezentaciji zaradio poziv u A reprezentaciju. Nažalost, na njega neće moći računati, ali zato bi Majer mogao dočekati svoju šansu.

gol expired Xavijevo prvo pojačanje na klupi Barcelone: Novu eru na Camp Nouu otvara neočekivanim potezom divider

Iako je kapetan hrvatske nogometne reprezentacije propustio subotnji ogled Real Madrida zbog prehlade, HNS je potvrdio da će se Modrić danas, po planu, priključiti reprezentaciji.

Modrić se bolje osjeća, a i sasvim je sigurno da će stisnuti zube za ključne susrete protiv Malte i Rusije, ali svakako koristi što će Dalić imati na raspolaganju raspoloženog Majera koji se sjajno snašao u Francuskoj.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider