Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
jedan od najbržih crvenih

Modri dragulj zaradio isključenje kakvo se rijetko viđa: Uz bok Andersonu Costi i Anti Rukavini

Bilo je to klasično ''izgaranje u prevelikoj želji''. Trajalo je svega tri minute...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Lovro Majer ušao je u igru u 83. minuti hrvatskog Superkupa između njegova Dinama i Rijeke. Svega oko tri minute kasnije, sudac mu je pokazao crveni karton.

Kada je ušao u igru, Dinamo je imao slobodnjak 20-ak metara od gola. Udarac koji je završio u živom zidu bio je Majerov prvi kontakt s loptom, a u nastavku akcije uslijedio je i drugačiji kontakt – ramenom u glavu Zorana Kvržića. Modri dragulj malo je pretjerao u želji da dođe do lopte i nokautirao je igrača Rijeke.

Svega oko tri minute kasnije u prodoru je bio Domagoj Pavičić, a Majer ga je zaustavio prekršajem. Za suca Zebeca nije bilo dvojbe i Majer je tek što je ušao zaradio isključenje.

Dobio brzi crveni, ali teško će netko nadmašiti Costu i Rukavinu

Službena top-lista ne postoji, ali ovaj crveni karton zasigurno je jedan od najbržih u Dinamovoj povijesti, barem onoj modernoj. Prvi napamet pada Anderson Costa, koji je u derbiju s Hajdukom 2006. nakon svega 20-ak sekundi dobio izravan crveni karton.

gol expired Bjelica komentirao ekspresni crveni karton, Bišćan čestitao Dinamu divider

Međutim, još brži bio je Ante Rukavina. U utakmici četvrtog pretkola Lige prvaka protiv bečke Austrije 2013. – koju je tada vodio aktualni modri strateg Nenad Bjelica – zaradio je isključenje doslovno nekoliko sekundi nakon ulaska u igru.

Na ekranu je još stajala grafika s informacijom da je Rukavina ušao u igru, a sudac mu je već pokazivao crveni karton. U međuvremenu je đonom ušao u protivnika i zaradio izravno isključenje. Dinamo je tri minute kasnije primio gol za konačnih 2:0.

Dinamo ipak izdržao s desetoricom

Zbog dvije neopreznosti i Majer se učlanio u ovaj neslavni klub. Od 21-godišnje Dinamove ''desetke'' očekuju se velike stvari, a ovo će mu biti dobra lekcija za budućnost.

Njegovo isključenje na kraju nije koštalo Dinamo koji je obranio prednost 1:0, ponajviše zahvaljujući Domagoju Livakoviću koji je u završnici utakmice obranio Raspopovićev udarac sa svega nekoliko metara.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider