Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
izdržali s desetoricom

Dinamo srušio Rijeku i osvojio Superkup: Gojak presudio majstorijom

U prvom Superkupu nakon 2014. slavio je Dinamo.

Nogometaši zagrebačkog Dinama pobjednici su Superkupa nakon što su u dvoboju igranom na stadionu Maksimir pred 5.000 gledatelja pobijedili Rijeku sa 1:0.

U sudaru aktualnog prvaka Hrvatske Dinama i pobjednika Kupa Rijeke presudio je pogodak Amera Gojaka u 42. minuti.

Dinamo je od 84. minute igrao s igračem manje nakon što je isključen Lovro Majer i to nakon svega tri minute provedene na terenu.

Dinamu je to šesti naslov pobjednika Superkupa, a zanimljivo bio je to prvi Superkup nakon 2014. kada je Rijeka na Kantridi pobijedila Dinamo s 2:1. Razlog tome bile su dvostruke krune, u tom razdoblju Dinamo je tri puta osvojio dvostruku krunu (2018, 2016, 2015), a Rijeka jednom.

Dinamo poveo sjajnim Gojakovim pogotkom

Dinamo je od prve minute diktirao tempo i stvarao pritisak, dok se Rijeka branila dvostrukim blokom i priliku tražila iz kontri. U prvih 20 minuta nije bilo ozbiljnijih prilika, a u 22. minuti modri su bili korak do vodstva. Oršić je izveo prekid ubacivši u kazneni prostor, Lešković je bio najviši, ali je njegov udarac glavom završio u okviru gola.

Nakon pola sata igre Rijeka je imala prvu priliku, Tomečak je ubacio u kazneni prostor, ali su igrači Dinama očistili loptu. U samoj završnici prvog dijela Dinamo je poveo golom Amera Gojaka. Nakon brzo izvedenog auta, lopta je došla do Gavranovića koji je odmah odigrao do Leovca, a on je vratio do Gojaka koji je, okružen trojicom protivnika, sjajno pogodio gornji kut Slugina gola.

gol expired Modri dragulj zaradio isključenje kakvo se rijetko viđa: Uz bok Andersonu Costi i Anti Rukavini divider

U nastavku utakmice Dinamo je nastavio s pritiskom i Rijeka nikako nije uspijevala složiti neku ozbiljniju akciju. U 69. minuti domaćin je imao veliku priliku za 2:0, no Hajrovićev udarac je Sluga sjajno zaustavio.

Rijeka imala igrača više, Livaković u završnici spasio Dinamo

Igor Bišćan je s dvije izmjene pokušao probuditi ekipu, u igru su ušli Pavičić i Halilović, ali nije bilo promjene. Rijeka je u 74. minuti ipak zatresla mrežu, ali vlastitog gola. Međutim, Tomečakov autogol je poništen zbog Oršićevog zaleđa, no čini se kako su suci pogriješili i modrima je poništen regularan pogodak.

U 84. minuti Dinamo je ostao s igračem manje, nakon što je Lovor Majer u svega tri minute provedene na terenu dobio dva žuta kartona.

gol expired Bjelica komentirao ekspresni crveni karton, Bišćan čestitao Dinamu divider

Mladi veznjak modrih ušao je u igru u 83. minuti, a oko tri minute kasnije morao na je hlađenje. Prvi žuti je zaradio zbog udaranja ramenom suparnika, a drugu javnu opomenu zbog oštrog prekršaja.

Rijeka je mogla izjednačiti u 88. minuti kada se Raspopović nakon jedne duge lopte našao ispred Livakovića, ali je hrvatski reprezentativac obranio nogom. Bila je to najbolja prilika gostiju na utakmici.

Prva HNL počinje u petak, 19. srpnja utakmicama Osijek - Slaven Belupo, te Dionamo - Lokomotiva.

 

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider