Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Rafalna paljba

Engleski mediji "razapeli" hrvatskog reprezentativca: Neki traže hitnu prodaju

Dejan Lovren na udaru je navijača Liverpoola i engleskih medija nakon partije koju je pružio u derbiju protiv Manchester Cityja…

Sergio Aguero i Dejan Lovren (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Lavina kritika sručila se na hrvatskog reprezentativca Dejana Lovrena nakon sinoćnjeg poraza Liverpoola u derbiju sezone s Manchester Cityjem.

Mogle su se očekivati žestoke reakcije dijela navijača Liverpoola koji od ranije imaju na piku Lovrena, ali tek nešto malo blaži bili su pojedini britanski mediji. Lovren je, realno, odigrao lošu utakmicu, pa ne čudi što je dobio negativne recenzije, ali ostaje pitanje je li zaslužio baš tako oštre kritike, koje gotovo da se ne pamte.

Manchester City srušio Liverpool i vratio se u utrku za naslov prvaka Leroy Sane slavi pobjedu sa suigračima iz Manchester Cityja Sadio Mane (Foto: AFP) Roberto Firmino (Foto: AFP) +1 Sergio Aguero i Dejan Lovren (Foto: AFP)

Možda i najkritičniji jest Express, kojem u naslovu stoji: „Liverpool MORA prodati Lovrena – navijači izgrdili braniča nakon derbija“.

„Lovrena se najviše kritizira zbog loše reakcije kod prvog gola, ali i zbog lošeg pokrivanja Raheema Sterlinga u začetku akcije kod drugog gola. Hrvatski internacionalac pomogao je Cityju da zamalo zabije i treći pogodak, a sve je začinio dugačkim pasom na isteku utakmice koji je završio u gol-autu“, zbir je svega što stoji u tekstu Expressa.

Engleski mediji žestoko kritiziraju Lovrena

„Čini se da su Liverpoolovi navijači dovoljno vidjeli. Oni žele da se Lovrena proda već ovaj mjesec“, stoji u zaključku teksta Expressa, koji prenosi brojne tvitove gnjevnih navijača. Mnogi nisu birali riječi da opišu Lovrenovu igru.

Lovren je možda i najlošije recenzije dobio u medijima stacioniranima u Liverpoolu. Echo ga je ocijenio s peticom. Jedini je igrač koji je dobio tako nisku ocjenu.

„Dobio je žuti karton nakon prekršaja na Agueru, a onda je izgubio Argentinca i dopustio mu da zabije prvi gol na utakmici. Nastavio je griješiti, zbog čega je Liverpool zamalo dobio i treći gol. Stvarno loša utakmica“, stoji u kratkom opisu Echa.

Dejan Lovren (Foto: AFP) Dejan Lovren (Foto: AFP) (Foto: Afp)

SofaScore ga je također proglasio najlošijim igračem derbija s ocjenom 5,9, a ugledni Guardian dao mu je mizernu dvojku.

"Cijelu utakmicu bio je na granici užasnog", stoji u recenziji Guardiana.

Anfield Index ocijenio je Lovrena s trojkom, ocjenom koja se rijetko viđa na tom portalu koji je specijaliziran za praćenje Liverpoola.

„Spor kod prvog gola, ukopan kod drugog, još je nedostajalo da upiše 'hat-trick' s...a kada je pokušao napraviti ofsajd zamku kakvu Aguero nije vidio u karijeri“, stoji u brutalnom komentaru Anfield Indexa.

Mnogi jedva čekaju povratak Gomeza

This is Anfield, portal posvećen isključivo Liverpoolu, bio je podjednako oštar. Lovren je ocijenjen s četvorkom, također katastrofalnom ocjenom, jer sljedeći najlošije ocjenjeni igrači, Milner i Mane, dobili su šestice.

Ocjene igrača Liverpoola od strane pojedinih engleskih medija (Screen shot This is Anfield) Ocjene igrača Liverpoola od strane pojedinih engleskih medija (Screen shot This is Anfield)

„Lovren i dalje ostaje igrač oko kojeg se lome koplja. To je bila noć koja pokazuje da su njegovi kritičari u pravu. Dobio je žuti karton nakon što je bezobzirno udario Aguera, a nakon toga je strašno pogriješio, ostao je na petama i dopustio Argentincu da zabije gol. Hrvat je bio loš u postavljanju i predaji lopte. Pas u završnici utakmice sumira njegovu cijelu partiju“, piše This is Anfield i zaključuje:

„Daleko od toga da je Lovren loš igrač, ali on nije i nikada neće biti solucija za Liverpool. Joe Gomez vraća se krajem mjeseca.“

Završna rečenica jasna je aluzija. Očito je da u Liverpoolu mnogi jedva čekaju da se Gomez oporavi od ozljede. Lovren pod hitno mora podići formu ako želi popraviti situaciju te pridobiti navijače i medije na svoju stranu.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider