Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Prvi poraz Redsa

Manchester City srušio Liverpool i vratio se u utrku za naslov prvaka

Manchester City pobijedio je Liverpool 2:1 u 21. kolu Premierlige…

Galerija Leroy Sane slavi pobjedu sa suigračima iz Manchester Cityja Sadio Mane (Foto: AFP) Roberto Firmino (Foto: AFP) +1 Sergio Aguero i Dejan Lovren (Foto: AFP)

U velikom derbiju 21. kola engleskog nogometnog prvenstva Manchester City je na svom stadionu svladao Liverpool sa 2-1 (1-0) i tkao smanjio zaostatak na vrhu ljestvice na četiri boda

City je poveo u 40. minuti preko Aguera koji se u petercu Liverpoola odlično okrenuo i pored Lovrena snažnim udarcem zatresao mrežu sasvim iskosa s lijeve strane, gotovo iz mrtvog kuta. Lovren nije dobro reagirao u toj situaciji, loše je pokrio Aguera, ali stječe se dojam da je i vratar Alisson mogao bolje reagirati.

Gosti su poravnali u 64. minuti golom Firmina, no pobjedu domaćima osigurao je najbolji igrač utakmice Sane vrlo preciznim udarcem u 72. minuti.

Hrvatski reprezentativni stoper Dejan Lovren odigrao je svih 90 minuta za Liverpool kojemu je ovo bio prvi poraz u prvenstvu ove sezone. Nakon što je Lovren dobio žuti karton, bilo je vidljiva strategija Cityja da forsiraju akcije preko hrvatskog reprezentativca.

Sergio Aguero i Dejan Lovren (Foto: AFP) Sergio Aguero i Dejan Lovren (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Lovren je dosta griješio kroz cijelu utakmicu i može se reći da nije bio na visini zadatka. Bila je to, realno, loša partija hrvatskog reprezentativca, ali pregrubo bi bilo reći da je isključivi krivac za poraz Redsa.

Liverpool nije imao ni sreće, bio je blizu vodstva kada je Mane sredinom prvog dijela pogodio vratnicu, a u nastavku akcije Stones je očistio s gol-crte. Samo 11 milimetara nedostajalo je da lopta prijeđe gol-crtu punim obujmom.

Vodeći Liverpool ostao je na 54 boda, a branitelj naslova City je vratio na drugu poziciju sa 50, dok je treći Tottenham Hotspur sa 48.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider