Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nizozemska razbila Portugal

Loša večer za Ronalda: Prekid velikog niza i tragikomično traženje penala koje je postalo hit

Portugal je upisao neugodan poraz, a njihova najveća zvijezda Cristiano Ronaldo nije se proslavila.

Cristiano Ronaldo (Foto: AFP) (Foto: Afp)

U prijateljskoj nogometnoj utakmici igranoj u ponedjeljak u Ženevi Nizozemska je svladala aktualnog europskog prvaka Portugal s 3:0.

Strijelci za "oranje", koji će nakon EURA prije dvije godine propustiti i ovogodišnje Svjetsko prvenstvo, bili su Memphis Depay (11), Ryan Babel (32) i Virgil Van Dijk (45+2). Portugal će na Svjetskom prvenstvu u Rusiji igrati u skupini B sa Španjolskom, Marokom i Iranom.

Bila je ovo prva pobjeda novog izbornika Nizozemske Ronalda Koemana, koji je ranije ove sezone dobio otkaz u Evertonu. Osim strijelaca, u redovima Nizozemske impresionirao je Matthijs de Ligt, 18-godišnji stoper Ajaxa koji je upisao dvije asistencije. Zapamtite ovo ime: ovaj se igrač već dovodi u vezu s najvećim europskom klubovima i predstavlja budućnost nizozemskog nogometa.

No kako to obično biva kada je na terenu Cristiano Ronaldo, portugalska je zvijezda ukrala najviše pozornosti. Ne zbog golova i rekorda, nego zbog večeri koju će pokušati što prije zaboraviti.

Ronaldo je prekinuo niz od devet uzastopnih utakmica u kojima je postigao pogodak, a prvi put ove sezone nije uputio nijedan udarac prema golu. Jedan pokušaj udarca imao je u 30. minuti kada se dogodila situacija o kojoj se najviše priča nakon utakmice.

Ronaldo je u jednom napadu primio loptu na rubu šesnaesterca; pokušao je pucati, ali je promašio loptu, ''opleo'' po travnjaku i završio na podu. Ronaldo je ''poludio'' na suca i pokušao izvući jedanaesterac, ali on je samo odmahnuo rukom.

Usporena snimka otkriva da je bilo kontakta između Ronalda i Nathana Akea koji ga je lagano odgurno, očito dovoljno da ga izbaci iz ravnoteže i spriječi udarac. Međutim dojam je da to ipak nije bilo dovoljno za jedanaesterac, a Ronaldova reakcija mnogima se nije svidjela. Kako to obično biva u današnje vrijeme, nakon utakmice je postao meta kritika na društvenim mrežama.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider