Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
U centru pažnje

Frka oko Modrića: Trener Reala odgovorio prelazi li Luka u Inter i što su se dogovorili

Trener Real Madrida Julen Lopetegui odgovorio je na spekulacije da Luka Modrić prelazi u Inter iz Milana.

Galerija Cristiano Ronaldo i Luka Modrić (Foto: AFP) Modrić i Vidal u borbi za loptu (Foto: AFP) Luka Modrić i Sadio Mane (Foto: AFP) +6 Luka Modrić i Zidane u zagrljaju (Foto: AFP)

Hrvatski kapetan i veznjak Real Madrida Luka Modrić u središtu je pažnje europskih medija, napose španjolskih i talijanskih.

Ne jenjavaju spekulacije oko potencijalnog transfera u Inter iz Milana. Talijanski mediji čak pišu da su započeli pregovori. Što na sve kaže novi trener Reala Julen Lopetegui?

Evo na koga se Real kladi protiv Hazarda: Samo zbog jednog igrača napravit će "ludost"

Lopetegui o pričama da Modrić prelazi u Inter

„Predsjednik Florentino Perez već je sve rekao i nema se tu što dodati. Sjajan je igrač kojeg čekamo otvorenih ruku“, kazao je Lopetegui nakon 3:1 pobjede Reala u International Champions Cupu protiv Juventusa.

Lopetegui predstavljen kao novi trener Reala (Foto: AFP) Lopetegui predstavljen kao novi trener Reala (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Utakmica se igrala na FedExFieldu pred 71.000 gledatelja u Landoveru, u američkoj saveznoj državi Maryland, nedaleko od Washingtona. To je stadion na kojem igra slavna NFL momčad Washington Redskins.

"Baby Real"

Sva četiri pogotka postigli su Realovi igrači. Juventus je poveo autogolom Carvajala u 4. minuti, izjednačio je Gareth Bale u 39., koji polako ali sigurno preuzima ulogu Cristiana Ronalda, a totalni preokret donio je Marco Asensio dvama golovima u 47. i 56. minuti.

„Napredovali smo u odnosu na utakmicu s Manchester Unitedom. Pobijedili smo momčad koja ima snagu i karakter. Imamo i kvalitetu i osobnost, igrali smo dobro i zaslužili smo pobjedu“, kazao je trener Reala koji je u drugom poluvremenu uveo nekoliko mladih igrača, među njima i brazilskog tinejdžera Viniciusa Juniora, pa su madridski mediji odmah napisali kako je „Baby Real“ srušio Juve i oduševio izvedbom.

Luka Modrić i Sadio Mane (Foto: AFP) Luka Modrić i Sadio Mane (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Novinare je zanimalo traži li Lopetegui od Pereza pojačanja tipa Neymar i Hazard i jesu li Realu uopće potrebna takva pojačanja?

„Neću pričati o nogometašima koji nemaju ugovor s Realom. Pitajte me o Asensiju koji je igrao na poziciji koja nije tipično njegova i odigrao je odlično, jednako kao i cijela momčad.“

Modrićeva uloga u novom Realu

Koja će biti uloga Modrića u novom Realu?

„Razgovarao sam s njim nakon Svjetskog prvenstva. Dogovorili smo da se čujemo 8. kolovoza kako bi vidjeli hoće li nam se pridružiti za otvaranje sezone, meč s Atleticom u UEFA Superkupu. Modrić je igrač kakve obožavam. Mislim da će biti sretan s ulogom koju ću mu namijeniti. Uživat će u našem nogometu i bit će mu lako prilagoditi se“, kazao je trener Reala.

Julen Lopetegui (Foto: AFP) Julen Lopetegui (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Ostaje li Modrić u Realu, opet su pokušali španjolski novinari.

„On je igrač Real i to će ostati“, decidiran je Lopetegui.

Dolazi li Courtoisa i tko će biti starter?
„Pitajte me to kad i ako dođe. Mogu govoriti samo o Navasu i Luninu, koji su sjajni vratari. Ako dođe do neke promjene, onda ću vam odgovoriti.“

Asensio u špicu

Asensio kao najistureniji napadač?

„To je jedna od alternativa, moramo sve probati. Najvažnije je kako se igra i interpretira igra. U špilu moramo imati sve varijante i opcije. Sve ovisi protiv koga se igra, a igrali smo protiv jake momčadi i trebali smo se prilagoditi. Moramo nastaviti raditi, još puno posla nas očekuje do dvoboja s Atleticom.“

Vinicius Junior (Foto: AFP) Vinicius Junior (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Tko će biti starter u sljedećim utakmicama, Asensio ili Vinicius, koji je također odigrao dobro protiv Juventusa?

„Ne bih zaboravio Lucasa, Reguilona, Fedea... Ne možemo naglasak staviti na samo jednog ili dvojicu igrača. Protiv Juventusa svi su izgledali dobro. Još ćemo vidjeti koga ćemo poslati u drugu momčad, a tko će ostati s nama“, zaključio je trener Reala.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider