Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Poslali poruku

Evo na koga se Real kladi protiv Hazarda: Samo zbog jednog igrača napravit će "ludost"

Real Madrid će pričekati s konačnom odlukom hoće li ući u veliku investiciju.

Galerija Momčad Real Madrida (Foto: AFP) Eden Hazard (Foto: AFP) Eden Hazard (Foto: AFP) +3 Cristiano Ronaldo i Neymar (Foto: AFP)

Kako trenutačno stvari stoje, Real Madrid zasad neće ulaziti u „svemirske“, ili ako hoćete, „luđačke“ investicije.

Chelsea uporni traži 200 milijuna za Edena Hazarda i ne misli smanjiti cifru, a iz Reala šalju signale da ne namjeravaju to platiti, čak niti da ozbiljno o tome razmišljaju.

Hazard preskup

Realu bliski španjolski mediji pišu da su u Kraljevskom klubu mišljenja da nijedan dostupan igrač na tržištu ne vrijedi više od stotinu milijuna eura, ako ne računamo Neymara, za kojeg su spremni probiti sve limiti, ali nije realno očekivati da bi brazilska superzvijezda ovog ljeta mogla napustiti Pariz.

Eden Hazard (Foto: AFP) Eden Hazard (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Florentino Perez navodno smatra da samo Neymar u igračkom i marketinškom smislu, što je Perezu podjednako važno, ako ne i važnije, može opravdati investiciju veću od 200 milijuna, dok su svi ostali, računajući i Kyliana Mbappea ispod te cifre. Naravno, u ovo razmatranje nije uključen Lionel Messi.

Real se kladi na Asensija

Osim toga, Real u svojim redovima već ima igrača sa statusom superzvijezde, Garetha Balea, za kojeg u Madridu smatraju da će se tek sada razmahati i popuniti prazninu koja je nastala prelaskom Cristiana Ronalda u Juventus.

Osim prevelike cijene, Real ne namjerava iskrcati za Hazarda 200 milijuna ni zbog toga što u momčadi ima igrače koji su sličnih karakteristika i mogu pokriti poziciju na kojoj igra Belgijac. Prije svih se to odnosi na Marca Asensija, pa onda i na Isca. Obojica su Španjolci i kao takvi ljubimci su Realovih navijača.

Hazardovim dolaskom Asensio bi vjerojatno izgubio trenutačni status te bi se po tom pitanju u perspektivi otvorio problem. U Realu vjeruju da je pred Asensijem velika karijera, da bi u perspektivi mogao postati superzvijezda, možda ne poput Cristiana Ronalda, ali tu negdje.

Real se kladi na Asensija i stoga je logično zaključiti da neće ići grlom u jagode zbog Hazarda, vjerojatnije je da će čekati povoljniji trenutak za eventualnu realizaciju posla.

Jedino zbog Neymara spremni na "ludost"

„Imamo sjajnu momčad“, kao navijena traka ponavlja novi trener Reala Julen Lopetegui, čime šalje jasnu poruku da neće inzistirati na dovođenju velikih pojačanja.

Cristiano Ronaldo i Neymar (Foto: AFP) Cristiano Ronaldo i Neymar (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Čini se da će Real pričekati okršaj s Atleticom u UEFA Superkupu. Madriđani će u toj utakmici vidjeti kako stoje i trebaju li ući u spektakularne transfere.

To ne znači da Real ne namjerava kupovati nego da zasad ne namjerava trošiti basnoslovne svote na jednog igrača. Thibauta Courtoisa vrlo je blizu dolaska, navodno je posao u procesu finalizacije, pa je samo pitanja dana kada će Reala dobiti novog vratara.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider