Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sprema se remont

Počinje nova era Barcelone: Ovo je plan za rušenje Reala

Dok se Real priprema za finale Lige prvaka, Barcelona se već priprema za sljedeću sezonu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nova era Barcelone i službeno je počela. Luis Enrique oprostio se s devet trofeja u tri godine, a novi je trener postao Ernesto Valverde koji je pristigao iz Athletic Bilbaa.

Enriqueov mandat bio je trofejan, ali bilo je jasno da je Barceloni potrebno udahnuti novi život. Ove sezone često nisu izgledali kao momčad iz same europske elite, a visoki porazi od PSG-a i Juventusa, uz dojam potpune nemoći, šokirali su Blaugranu.

Real Madrid je ove sezone nakon pet godina osvojio ligu, a kao glavna prednost nameće se puno širi kadar koji na raspolaganju ima Zinedine Zidane. Valverde se stoga odmah baca na posao; već nakon predstavljanja održat će sastanak s Robertom Fernandezom, čovjekom zaduženim za transfere, kako bi skovali plan za rušenje Reala.

Što sve treba Barceloni?

Prema riječima predsjednika Josepa Bartomeua Fernandez je postavio ''dijagnozu'' Barceloni i sastavio listu potrebnih pojačanja za momčad koju će voditi Valverde. Kao glavna potreba nameće se pitanje nasljednika Danija Alvesa čije igre u Juventusu pokazuju da se Barcelona olako riješila brazilskog desnog beka.

Prvi cilj je Hector Bellerin, još jedan desni bek kojeg se Barcelona olako riješila. Bellerin je rođen u Barceloni i učenik je slavne La Masije koju je sa 16 godina zamijenio Arsenalom. Barcelona će svoju pogrešku sada skupo platiti – možda čak i 50 milijuna eura. Alternative su Djibril Sidibe iz Monaca i Nelson Samedo iz Benfice.

Drugo veliko pojačanje koje će tražiti Barcelona je novi veznjak koji može pomoći i u kreaciji i destrukciji. Zbog toga će Barcelona vjerojatno odustati od Philippea Coutinha i okrenuti se Marcu Verrattiju kao prvoj želji. Međutim, u Barceloni su svjesni da će taj transfer biti teško realizirati, a alternative su Saul iz Atletica Jean-Michael Seri iz Nice.

Obrambena i napadačka pojačanja

Veliki broj potencijalnih pojačanja priprema se za obranu, a prvi cilj je pronaći igrača profila bivšeg igrača Barce Erica Abidala. Na meti Barcelone su dva igrača iz europskih hit momčadi – Davinson Sanchez iz Ajaxa i Malang Sarr iz Nice, kao i dvojac Chelseaja Cesar Azpilicueta i Marcos Alonso.

Najmanje pojačanja potrebno je za napad kojim caruje trojac MSN, a alternative će Barcelona potražiti među ''svojim'' igračima. Barcelona može Gerarda Deulofeua, igrača Evertona na posudbi u Milanu vratiti za samo 12 milijuna eura, a ako se on ne želi vratiti, otvara se prilika za Munira koji je na posudbi u Valenciji.

Naravno, da bi ova pojačanja došla netko mora otići zbog čega će na Camp Nou će ovoga ljeta biti vrlo prometno. Praktički cijela klupa je na prodaju: Aleix Vidal, Lucas Digne, Denis Suarez i Paco Alcacer će otići ako se pojavi ozbiljan kupac, a na izlaznim vratima su Arda Turan i Jeremy Mathieu, a možda i Rafinha, Mashcerano i Andre Gomes. Ostaje samo pitanje može li Barcelona prodajom svojih rezervi zaraditi dovoljno novca za skupa pojačanja – samo Bellerin i Verratti mogli bi ih koštati 100 milijuna eura.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider