Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
uspješniji od messija

Najveća pogreška Barcelone vodi Juventus prema naslovu u Ligi prvaka

Dani Alves dvjema je asistencijama za Higuaina pogurao Juventus prema finalu Lige prvaka u Cardiffu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Gonzalo Higuain dva je puta zatresao mrežu Monaca i porugao Juventus prema finalu Lige prvaka već nakon prve polufinalne utakmice koja se igrala u Monte Carlu. Međutim, najveći dio posla argentinskom napadaču napravio je asistent - Dani Alves.

I površni poznavatelj nogometa čuo je za svestranog i osebujnog Brazilca koji igra na poziciji desnog beka, a koji je s današnje dvije asistencije postao drugi u povijesti Lige prvaka u posljednjih 10 godina! Alves je upisao 24. i 25. asistenciju ako gledamo samo posljednjih 10 godina, što ga svrstava samo iza Cristiana Ronalda (29), ali ispred primjerice Lionela Messija (23).

Alves je prošlog ljeta bez odštete napustio Barcelonu i potpisao ugovor s Juventusom. Nakon što je kirurški precizno pronašao Higuaina kod drugog pogotka, engleski nogometni analitičar Gary Lineker napisao je na svom Twitteru:

"Kako se Barcelona mogla odreći Alvesa".

I u potpunosti je u pravu ako znamo da Barcelona nema pravog desnog beka, te da tu poziciju krpa sa Sergi Robertom i nezadovoljnim Aleixom Vidalom. Brazilac je postao nezamjenjiv igrač u momčadi Juventusa, koja je u sva tri natjecanja praktički još samo pobjedu udaljena od trostruke krune.

U prvenstvu ga tri boda dijele od krune, u Talijanskom kupu igra finale protiv Lazija, doduše u Rimu, dok je u Ligi prvaka na pragu finala u kojem će vjerojatno igrati protiv branitelja naslova Real Madrida u Cardiffu.

Zasada je osvojio okruglih 30 trofeja – 21 s Barcelonom, pet sa Sevillom te četiri s reprezentacijom Brazila. Alves ima po dva trofeja više od Pelea i Messija, a ispred su samo trojica – Kenny Dalglish (31), Vitor Baia (31) i Ryan Giggs (34).

Alves je ove sezone u svim natjecanjima upisao četiri pogotka i sedam asistencija, što je za jednog desnog beka vrhunska statistika!

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider