Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ubojita kombinacija Dani-Gonzalo

Juventus očitao nogometnu lekciju klincima iz Monaca

Nakon Real Madrida i Juventus je napravio veliki korak prema finalu Lige prvaka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Juventus je u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka u gostima očitao nogometnu lekciju mladoj momčadi Monaca i praktički stigao na prag finala u Cardiffu, gdje je jednom nogom i Real Madrid. Real je u utorak u gradskom derbiju hat-trickom Cristiana Ronalda slavio protiv Atletica s 3:0.

Monaco - Juventus 0:2

Strijelac oba gola bio je argentinski napadač Gonzalo Higuain u 29. i 59. minuti. Mario Mandžukić odigrao je svih 90 minuta za Juventus, dok je Danijel Subašić branio čitavu utakmicu za Monaco.Uzvratna utakmica igrat će se 9. svibnja u Torinu

U velikom okršaju najbolje obrane i najboljeg napada Lige prvaka pobjedu je odnijela granitna talijanska obrana. Juventus je i nakon Monte Carla ostao jedna momčad koja još nije primila gol u nokaut-fazi, dok je s dva gola Higuaina prekinut Monacov niz nepobjedivosti na domaćem terenu.

Prvu veliku priliku za Monaco popustio je Mbappe u 16. minuti, a njegov udarac koji je išao u sami donji lijevi kut je Buffon obranio. U 29. minuti Juve je poveo iz jednostavne akcije, u kojoj je Alves petom ostavio loptu za Higuaina, koji je preciznim udarcem ostavio Subašića bez šansi. U 38. minuti Subašić je obranio slobodan udarac Dybale i to je bilo sve u prvom dijelu.

Drugo poluvrijeme počelo je velikom šansom Falcaa, čiji udarac Buffon ipak zaustavlja. Na drugoj strani u 54. minuti Subašić bravurozno brani pokušaj Marchisia iz blizine.

U 59. minuti Juventus je došao do ogromnog vodstva od 2-0 nakon još jedne precizne lopte Alvesa, ponovno za Higuaina, koji s tri metra pogađa i drugi put ispred nemoćnog Subašića. U 90. minuti Monaco je mogao smanjiti, ali udarac glavom Germaina iz blizine brani Buffon.

U utorak je veliki korak ka finalu napravio i branitelj naslova Real iz Madrida, koji je na svom Santiago Bernabeu svladao gradskog suparnika Atletico sa 3-0. Madridski sastavi svoj uzvrat igrat će 10. svibnja.

MONACO - JUVENTUS 0-2

Pred 17.000 gledatelja na stadionu Louis II sudio je Antonio Mateu Lahoz iz Španjolske.

Strijelac: 0-1 Higuain (29), 0-2 Higuain (59)

MONACO: SUBAŠIĆ - Dirar, Glik, Jemerson, Sidibé - Silva (Toure, 82), Fabinho, Bakayoko (Moutinho, 66), Lemar (Germain, 69)- Mbappé, Falcao

JUVENTUS: Buffon - Barzagli, Bonucci, Chiellini, Alex Sandro - Pjanić (Lemina, 89), Marchisio (Rincon, 81)- Dani Alvès, Dybala, MANDŽUKIĆ - Higuain (Cuadrado, 77)

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider