Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
SJAJNA PREDSTAVA OBJE MOMČADI

Liverpool u sjajnoj utakmici savladao Aston Villu i ostao u borbi za naslov prvaka

Vrhunski susret odigrali su Aston Villa i Liverpool, u kojem su na kraju tri boda upisali gosti.

Mane, Henderson i Jota (Foto: Afp)

Uistinu veliku pobjedu ostvarile su trupe Jürgena Kloppa na Villa Parku. Aston Villa pokazala se kao itekako dostojan protivnik, Steven Gerrard odlično je pripremio svoju momčad, no na kraju su Redsi ipak došli do pobjede vrijedne zadržavanja nade u osvajanje titule.

Dva pogotka u samom otvaranju

Rasterečena Aston Villa odlučila se nadigravati s finalistom Lige prvaka, a profit od toga izvukli su već u trećoj minuti, kad je Douglas Luiz poentirao nakon sudara Liverpoolovih stopera, koji nisu uspjeli počistiti nakon Alissonove obrane prvog udarca.

Ipak, vratili su se gosti samo tri minute kasnije. Nakon jednog flipera u kaznenom prostoru lopta je došla do Virgila Van Dijka, čiji udarac Martinez brani, ali samo do Joela Matipa koji iz klizeči zakucava loptu u mrežu.

Krenulo je onda razdoblje otvorene igre, uz nekoliko dobrih prilika s obje strane, ali bez pogotka. Ništa drugačije nije bilo niti u drugom djelu. Svima na terenu ambicija je bila doći do sva tri boda, no do pogotka koji to donosi došli su Redsi u 65. minuti. 

Senegalac potvrdio sjajnu formu

Igrači Aston Ville izgubili su loptu na centru, nakon čega Jota fantastičnim loptom iz prvog dodira proigrava Luisa Diaza na lijevom krilu. On je došao do kaznenog prostora, odlično izbacio loptu na desnu nogu, a onda pronašao glavu Sadija Manea koji pogotkom potvrđuje sjajnu formu.

Imali su igrači Stevena Gerrarda dvije dobre prilike do kraja, no isto tako je i Liverpool mogao povećati svoju prednost, ali mreže su mirovale te je posljednji sudački zvižduk dočekan uz rezultat 1:2.

Liverpool tako ostaje u lovu na Manchester City, koji svoj zaostali susret igra u srijedu na gostovanju kod Wolverhamptona. 37. kolo ih za vikend vodi u goste West Hamu, dok će Liverpool igrati finale FA kupa protiv Chelsea, nakon čega im tijekom tjedna slijedi gostovanje kod Southamptona.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider