Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Start za zatvor

Liverpool teško oštećen, Klopp poludio na suce: "Zar treba krv poteći?"

Menadžer Liverpoola Jürgen Klopp smatra da je Kompany morao dobiti crveni karton nakon pogibeljnog starta na Salahu...

Mohamed Salah (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Jürgen Klopp rigao je vatru nakon što je njegov Liverpool sinoć izgubio na Etihadu od Manchester Cityja.

Njemački stručnjak bio je ljutit zbog toga što je Vincet Kompany dobio samo žuti karton nakon opasnog starta na Mohamedu Salahu u ranoj fazi utakmice.

Liverpool je u toj situaciji teško oštećen jer bio je to, u nogometnom žargonu rečeno, start za zatvor, koji ne mora završiti udarcem u nogu da bi sudac izvukao crveni karton, dovoljna je i namjera, jer nogomet nije "kung-fu" i zabranjeni su leteći startovi.

Manchester City srušio Liverpool i vratio se u utrku za naslov prvaka Leroy Sane slavi pobjedu sa suigračima iz Manchester Cityja Sadio Mane (Foto: AFP) Roberto Firmino (Foto: AFP) +1 Sergio Aguero i Dejan Lovren (Foto: AFP)

"Stvarno volim Kompanyja, ali kako to, za boga miloga, nije crveni karton", grmio je Klopp.

Belgijac je s nogom u zraku i otvorenim stopalom skočio u noge Egipćaninu. Salah je imao veliku sreću što ga je Kompany samo okrznuo, da ga je pogodio u potkoljenicu, teško bi izbjegao težu ozljedu.

Pogibeljan Kompanyjev start na Salahu

Engleski suci doista prečesto ne razumiju razliku između oštre i pogibeljne igre, ponekad se čini da im nisu baš najjasnija pravila te kakva je razlika između starta s nogom na zemlji i kada je u zraku.

"Ponekad je sucima teško vidjeti situaciju, možda sudac nije dobro vidio", pomirbeno je kazao Klopp, iako je Kompany letio barem dva-tri metra i to je bilo teško previdjeti.

Možda glavni sudac utakmice Anthony Taylor doista nije dobro vidio, možda je bio loše postavljen, međutim engleskim sucima to se prečesto događa da bi bilo slučajno.

Prisjetimo se prošle sezone, kada je Pep Guardiola „ludio“ zbog sličnih startova protivničkih igrača, a koji su uglavnom prolazili samo sa žutim kartonom ili čak s običnim prekršajem.

Kad je već takav kriterij, Građani su očito odlučili okrenuti ploču, pa sve češće i njihovi igrači pogibeljno startaju na suparnike.

Guardiola: "Znam da se Klopp neće složiti..."

"Gledajte, Kompany je još uvijek dobar dečko, poznajem ga još iz Bundeslige, ali u ovom slučaju izabrao je jako lošu odluku. Ako Salah prođe, što će se dogoditi? Zar treba krv poteći?" upitao se Klopp, koji je nakon svega ipak zadovoljan bodovnim učinkom Liverpoola u dosadašnjem dijelu sezone.

"Da mi je netko rekao da ćemo imati ovoliko bodova, sigurno bih ga počastio. Izgubili smo, to sigurno nije zadnji put, ali i dalje imamo velika očekivanja", zaključio je Klopp.

Pep Guardiola blistao je od sreće. Manchester City pretrpio je gorke poraze u prosincu, pa im je nasušno bila potrebna pobjeda u derbiju kako bi ostali u utrci za naslov prvaka.

"Pobijedili smo velikog suparnika, ponosan sam jer smo odigrali praktički bez pogreške", kazao je Guardiola.

"Ove sezone mnogo je odličnih momčadi, ne sjećam se da je ikada bilo ovako izjednačeno i teško u bilo kojoj ligi. Znam da se Klopp neće složiti, ali naša je pobjeda dobra za ligu", kazao je Guardiola.

 

 

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider