Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
crveni i promašen penal

Liverpool srušio Chelsea: Najskuplji vratar u povijesti opet se izblamirao katastrofalnom pogreškom

Prvaci su upisali tri boda na teškom gostovanju u Londonu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U derbiju drugog kola engleskog nogometnog prvenstva Liverpool je na Stamford Bridgeu pobijedio Chelsea s 2:0 upisavši četvrtu uzastopnu pobjedu u međusobnim ligaškim ogledima.

Oba gola za Redse zabio je Sadio Mane (50, 54).

Ključnim se pokazalo isključenje Andreasa Christensena u posljednjim trenucima prvog dijela. Danski branič je kao posljednji igrač obrane oborio Sadia Manea. Sudac Paul Tierney mu je prvotno pokazao žuti karton, međutim, nakon asistencije VAR-a dodijelio mu je crveni karton.

Christensen je postao prvi igrač koji je isključen u ligaškim ogledima Bluesa i Redsa nakon veljače 2009. Posljednji je "pocrvenio" sadašnji trener Chelsea Frank Lampard.

gol expired Mourinho prekrižio veliku nadu engleskog nogometa: Šokirao momčad svojom odlukom, traži se kupac divider

S igračem više, Liverpool je sve riješio s dva gola u prvih 10 minuta nastavka, a oba je zabio Mane. Senegalski napadač je u 50. minuti zabio za 1:0 nakon ubačaja Roberta Firmina.

Četiri minute kasnije već je bilo 2:0 nakon katastrofalne reakcije domaćeg vratara Kepe. Vratar Chelsea je neoprezno dodao Maneu, koji je mirno zabio za 2:0.

Chelsea se mogao vratiti u život u 74. minuti, no Jorginho nije uspio realizirati jedanaesterac. Njegov udarac odlično je obranio Alisson Becker. Kazneni udarac je skrivio Thiago Alcantara oboriši Tima Wernera kojeg je odlično uposlio Mateo Kovačić.

gol expired Dominacija Hrvata u Italiji: U debiju Badelj asistirao, a Pjaca sjajno zabio čim je ušao divider

U ranije odigranom susretu Tottenham je u gostima dobio Southampton s 5:2. Četiri gola zabio je Son, a četiri asistencije upisao Kane.

Gostujuću pobjedu ostvario je i Brighton porazivši Newcastle sa 3:0. U zadnjoj utakmici Leicester je pobijedio Burnley 4:2 i preuzeo vrh ljestvice.

Gosti su poveli u 10. minuti golom Chrisa Wooda, no Lisice su uspjele okrenuti rezultat s tri gola u nizu, a strijelci su bili Harvey Barnes (20), Erik Pieters (50-ag) i James Justin (61).

gol expired Olmo izborio penal i asistirao, Brekalo uzeo bod divider

Tračak nade za Burnley donio je Jimmy Dunne smanjivši na 3:2 u 73. minuti, no šest minuta kasnije Dennis Praet je vratio na +2.

Na ljestvici vode Leicester City, Everton, Arsenal, Liverpool i Crystal Palace sa po šest bodova.

 

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider