Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Moćni redsi

Niz kakav se ne pamti u 126 godina kluba: Kloppov Liverpool ispisao povijest

Liverpool na početku sezone ne da nikome ni bod.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Liverpool je trenutno vodeća momčad engleske Premierlige sa savršenim učinkom od šest pobjeda u isto toliko utakmica.

Redsi su odlično otvorili i Ligu prvaka. U prvoj je utakmici na Anfield stigao moćni PSG; Redsi su bili bolja momčad i na kraju zasluženo slavili s 3:2 golom Roberta Firmina u sudačkoj nadoknadi.

Uvjerljiva pobjeda protiv Southamptona u subotu bila je Liverpoolu sedma ove sezone u isto toliko utakmica. Redsi su tom pobjedom postavili novi klupski rekord – u 126 godina dugoj povijesti nikad bolje nisu ušli u sezonu.

Strateg engleskog velikana Jürgen Klopp polako slaže kockice u svom pobjedničkom mozaiku, a ove sezone Liverpool zasad izgleda odlično. Navijači se nadaju da je napokon došla sezona koju čekaju 28 godina – ona u kojoj će napokon osvojiti naslov prvaka.

Međutim, sezona je još duga, a Redse tek čekaju pravi izazovi. Slijedi im dvostruki okršaj s Chelseajem – u Liga kupu i prvenstvu – pa gostovanje kod Napolija i susret s aktualnim prvakom Manchester Cityjem, koji je i ove sezone favorit za naslov.

Zanimljivo, na putu do identičnog rekorda je i Barcelona, koja mora pobijediti Gironu za sedmu uzastopnu pobjedu i novi klupski rekord.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider