Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
specijalist za rekorde

Ostvarenje koje čekaju 58 godina: Valverde vodi Barcelonu do još jednog rekorda?

Barcelona je blizu rušenja klupskog rekorda koji stoji od 1960. godine.

Slavlje Barcelone (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Barcelona u nedjelju u 20:45 sati dočekuje Gironu. Pobijedili li favorizirana Blaugrana svoje katalonske susjede, postavit će rekord za najbolji start sezone u povijesti kluba.

Barcelona je u sezonu ušla sa šest pobjeda u nizu u svim natjecanjima, čime je izjednačila dosadašnji rekord koji stoji još od 1960. godine.

Trener Barce tada je bio Srbin Ljubiša Broćić, a igrale su legende poput Kubale, Kocsisa, Suareza, Evarista i Czibora. Zanimljivo, Broćić nije dočekao kraj te sezone – njegova je Barca nakon sjajnog starta upala u rezultatsku krizu, a već u siječnju je dobio otkaz.

Barcelona je aktualnu sezonu otvorila pobjedom u Superkupu protiv Seville, nakon čega su uslijedile četiri prvenstvene pobjede i jedna u Ligi prvaka protiv PSV-a.

Čini se da se trener Barce Ernesto Valverde specijalizirao za rekorde. Prošle je sezone njegova Barcelona srušila rekord Real Sociedada za najviše uzastopnih utakmica bez poraza u Primeri – rekord je bio 38 utakmica, a Barcelona se na kraju zaustavila na 43 uzastopna prvenstvena susreta bez poraza.

Taj impresivni niz Barcelone započeo je današnji izbornik Španjolske Luis Enrique, a dovršio Valverde. U katalonskom velikanu zadovoljni su njegovim radom – prema pisanju katalonskih medija, Valverde, s kojim su jako zadovoljni i igrači, uskoro bi mogao produžiti ugovor koji istječe na kraju ove sezone. 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider