Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Talijani bolji međusobno

Liverpool u završnici slomio Napoli, ali nije bilo dovoljno za prvo mjesto skupine

Nogometaši Liverpoola pobijedili su Napoli 2:0 u 6. kolu skupine A Lige prvaka, ali im to nije bilo dovoljno za prvo mjesto skupine.

Liverpool - Napoli (Foto: Afp)

Nogometaši Liverpoola pobijedili su Napoli 2:0 u 6. kolu skupine A Lige prvaka, ali im to nije bilo dovoljno za prvo mjesto skupine.

U skupini A se odlučivalo o pobjedniku skupine te o trećeplasiranom klubu na ljestvici koji nastavlja put u Europskoj ligi.

Igrači Tottenhama slave pogodak Tottenham i Eintracht okrenuli protiv Marseillea i Sportinga: Perišić asistirao za pogodak! divider

Redsi imali malu šansu

Liverpool je imao malu šansu za dolazak na prvo mjesto, ali samo uz uvjet domaće pobjede protiv Napolija i to veće od 4-1 s koliko je sjajna talijanska momčad pobijedila Liverpool na svom stadionu.

Liverpool je bio bolji tijekom prvih 45 minuta. Napadao je, prijetio, ali gosti s juga Italije su sačuvali svoju mrežu netaknutom. Prvo se zatresla domaća mreža i to u 53. minuti, ali je pogodak Ostigarda glavom poništen zbog minimalnog zaleđa.

Ivan Perišić VIDEO Pogledajte Perišićevo milimetarski precizno dodavanje iz slobodnog udarca za gol Tottenhama divider

Liverpool je ipak na kraju pobijedio 2-0 pogocima Salaha u 85. i Nuneza u 98. minuti čime je prekinut niz Napolija od čak 13 pobjeda u svim natjecanjima. Isto tako, bio je to prvi poraz Napolija ove sezone te prvi poraz nakon kraja travnja ove godine, no unatoč tome vodeća momčad talijanske Serie A je zadržala prvo mjesto.

Iz ove skupine u Europsku ligu ide Ajax koji je u gostima pobijedio Rangers 3-1 golovima Berghuisa u 4., Kudusa u 29. i Conceicaa u 89. minuti. Za Rangers, koji je natjecanje okončao s nula bodova, Antonio Mirko Čolak je igrao do 60. minute, a Borna Barišić cijelu utakmicu. Jedini je strijelac za domaćina bio Tavernier u 86. iz jedanaesterca.

Porto Porto pobjednik skupine, Atletico ispao iz Europe, bez golova u Leverkusenu divider

Sve jasno u skupini smrti i prije ovog kola

I prije posljednjeg kola sve je bilo jasno u skupini C gdje je Bayern osigurao prvo mjesto, a Inter prolazak u osminu finala s drugog mjesta. Bilo je i znano da će Barcelona na kraju biti treća te nastaviti nadmetanje u Europskoj ligi.

Bayern je, pak, okončao natjecanje u skupini sa svih šest pobjeda nakon što je pred svojim navijačima svladao Inter 2-0. Golove su dali Pavard u 32. i Choupo-Moting u 72. minuti, sjajno s 20-ak metara u same rašlje. Marcelo Brozović zbog ozljede i dalje ne konkurira za Interovu momčad, dok je Josip Stanišić odigrao svih 90 minuta za Bavarce.

U golovima raskošnoj utakmici Barcelona je pobijedila Viktoriju u Plzenu 4-2 pa je češki prvak natjecanje u skupini C okončao bez i jednog osvojenog boda. Ferran Torres je bio dvostruki strijelac za Barcelonu, uz po jedan gol Marcosa Alonsa i Pabla Torrea, dok je oba gola za Čehe dao Chory.

Rezultati skupine A:

Liverpool - Napoli 2-0 (Salah 85, Nunez 90+8-11m)

Rangers - Ajax 1-3 (Tavernier 87-11m / Berghuis 4, Kudus 29. Conceicao 89)

Rezultati skupine  C:

Bayern Munchen - Inter 2-0 (Pavard 32, Choupo-Moting 72)

Viktoria Plzen - Barcelona 2-4 (Chory 52-11m, 63 / Alonso 6, Torres 44, 54, Torre 75)

Tablica skupine A:

Standings provided by Sofascore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider