Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dramatična završnica

Tottenham i Eintracht okrenuli protiv Marseillea i Sportinga: Perišić asistirao za pogodak!

Tottenham je pobijedio Marseille 2:1 u posljednjem kolu natjecanja po skupinama Lige prvaka...

Igrači Tottenhama slave pogodak (Foto: Afp)

Nogometaši Tottenhama pobijedili su na Velodrome stadionu Marseille, kojeg vodi hrvatski trener Igor Tudor, s 2-1 u ogledu 6. kola skupine D Lige prvaka, čime je Tottenham izborio osminu finala ovog natjecanja, dok je Marseille ispao iz Europe. 

Marseille je potpuno dominirao tijekom prvog poluvremena. Zbio je suparnika u njegov šesnaesterac i nakon brojnih prilika inicijativa se isplatila u sudačkoj nadoknadi kada je Mbemba glavom zabio za 1-0.

Drama u Marseilleu

No, u nastavku je Tottenham napokon zaigrao hrabrije i otvorenije, a izjednačio je u 54. minuti. Sjajno je ubacio hrvatski reprezentativac Ivan Perišić, a Lenglet je loptu pospremio u mrežu za 1-1. Nakon toga su obje momčadi propustile nekoliko dobrih prilika, dok je u samoj završnici uslijedio posljednji domaći udar koji nije okrunjen pogotkom za osminu finala. Čak štoviše, Marseille je na kraju izgubio 1-2 golom Hojbjerga u 95. minuti.

Dotad je Marseille, s obzirom na rezultat iz Lisabona, imao treće mjesto i nastavak natjecanja u Europskoj ligi, ali je na kraju ostao bez ičega. Ivan Perišić je odigrao cijelu utakmicu za goste iz Londona.

Eintracht slavio u Lisabonu

Iz ove skupine u EL će Sporting, ali to sigurno neće zadovoljiti portugalsku momčad nakon svega što se događalo u skupini pa tako i u zadnjem susretu u kojem je u Lisabonu Sporting poražen od Eintrachta s 1-2. Sporting je poveo pogotkom Arthura Gomesa u 39. minuti, a za prolaz u osminu finala bio mu je dovoljan i remi.

U nastavku utakmice u Lisabonu uslijedio je potpuni preokret. Prvo je Kamada u 62. minuti izjednačio udarcem s bijele točke, dok je Kolo Muani u 72. minuti zabio za preokret. Time se Eintracht, uz Tottenham, iz ove skupine probio među 16 najboljih. 

Tablica skupine D:

Standings provided by Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider