Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bit će to jasan znak

Liverpool blizu velikog ostvarenja: Samo su četiri momčadi to uspjele

Liverpool se može pridružiti Arsenalu, Chelseaju i Manchester Cityju...

Mohamed Salah slavi pogodak s igračima Liverpoola (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Liverpool ima šansu pridružiti se u subotu ekskluzivnom klubu ako ostane neporažen protiv Crystal Palacea na Selhurst Parku u 13. kolu Premierlige.

Momčad Juergena Kloppa prva je na ljestvici s 11 pobjeda i jednim remijem. Ima osam bodova prednosti pred najbližim pratiteljima Leicesterom i Chelseajem.

Skupina E kvalifikacija za Euro Ludnica u hrvatskoj grupi: Tri ishoda – tri različita putnika za Euro divider

Redsi su ostvarili niz od 29 uzastopnih utakmica bez poraza u elitnoj engleskoj ligi, računajući i prošlu sezonu. Manchester City posljednji je pobijedio Liverpool 3. siječnja 2019.

Ako Redsi napuste Selhurst Park barem s osvojenim bodom, upisat će tridesetu uzastopnu ligašku utakmicu bez poraza i time će postati tek peta momčad kojoj je to uspjelo.

Arsenalu je to pošlo za rukom čak dva puta. Prvi put između prosinca 2001. i listopada 2002., a drugi put između svibnja 2003. i listopada 2004. Taj drugi niz najduži je u povijesti engleske lige. Stao je na 49 utakmica bez poraza, a prekinuo ga je Manchester United.

gol expired Ždrijeb Eura: Vatreni već znaju da neće biti izvučeni u dvije skupine! divider

Topnici su pod vodstvom Arsenea Wengera ostali neporaženi u cijeloj 2003./2004. sezoni. Ta slavna momčad Arsenala tek je druga u povijesti engleske lige koja je zaradila nadimak „The Invincibles“. Prije Arsenala samo je Preston North Endu uspjelo završiti sezonu bez poraza, i to daleke 1888./1889.

Chelsea je pod vodstvom Josea Mourinha upisao je 40 utakmica bez poraza od listopada 2004. do listopada 2005. Manchester City nanizao je 30 utakmica bez poraza od travnja 2017. do siječnja 2018., kada ga je upravo Liverpool pobijedio 4:3 na Anfieldu.

Za Liverpool je dobar znak da su sve nabrojane momčadi osvojile prvenstvo u sezoni u kojoj su došle do tridesete utakmice bez poraza.

gol expired Olmo i suigrači u suzama nakon rapsodije Španjolske: Izbornik ih šokirao poslije utakmice divider

Ako se po jutru dan poznaje, Redsi bi ove sezone konačno mogli prekinuti post koji traje od 1990. Te je godine Liverpool posljednji put osvojio prvenstvo. Bio je to njegov 18. naslov engleskog prvaka.

Arsenal je u tom trenutku bio drugi s deset naslova, Everton treći s devet, dok je Manchester United imao samo sedam naslova prvaka. U međuvremenu je Manchester United pod vodstvom Alexa Fergusona osvojio 13 naslova, a Liverpool nijedan.

Nevjerojatno, ali istinito. Da je netko te 1990. prorekao da Liverpool, u tom trenutku daleko najveći i najtrofejniji engleski klub, neće osvojiti naslov prvaka najmanje sljedećih 29 sezona, poslali bi po njega hitnu pomoć.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider