Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Ništa ni od Amsterdama...

Ždrijeb Eura: Vatreni već znaju da neće biti izvučeni u dvije skupine!

Večeras slijedi potpuni rasplet osnovnog dijela kvalifikacija za Euro.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ovog ponedjeljka saznali smo još dvije reprezentacije koje su osigurale nastup na Europskom nogometnom prvenstvu 2020. godine. To su Švicarska i Danska, koje su prošle kao dvije najbolje ekipe iz kvalifikacijske skupine D.

Plasman Danaca automatski je hrvatskoj reprezentaciji zatvorio mogućnost da u ždrijebu za Euro bude izvučena u skupinu B. Danska je, naime, jedan od 12 domaćina Europskog prvenstva, a kako je UEFA još davno odlučila da svi domaćini koji se plasiraju na europsku smotru moraju biti smješteni u grupu koja će se igrati u njihovoj državi, tako je jasno da će Danci biti u skupini B, kojoj su domaćini Kopenhagen i Sankt-Peterburg.

  gol expired Ždrijeb Eura 2020: Poznate sve jakosne skupine, koju grupu želite Vatrenima? divider

Vatreni ne mogu na Dansku, Rusiju i Švicarsku

Ovo pravilo za domaćine, naravno, vrijedi za sve, pa je već sad poznato da će u skupini B na Euru igrati Danska i Rusija. To se hrvatske reprezentacije tiče tako što su Rusi, baš kao što će i Vatreni biti, u ždrijebu smješteni u drugi pot, a to znači da ne mogu biti u istoj skupini.

Dakle, jedna dilema manje za izbornika Zlatka Dalića, igrače i navijače koji planiraju bodriti reprezentaciju - Hrvatska neće igrati u najsjevernijoj skupini Europskog prvenstva.

Drugi upitnik koji je otklonjen jest taj da Hrvatska neće moći od biti izvučena s Ukrajinom. Trupe Andrija Ševčenka su među šest najboljih reprezentacija u kvalifikacijama i bit će nositelji u ždrijebu, a kao nositelji neće moći u skupine A, D, E i F jer su tu rezervirana mjesta za Italiju, Englesku, Španjolsku i Njemačku.

Ukrajinci ne mogu s Rusima pa idu Nizozemcima

Ostaju dakle skupine B i C, a budući da Ukrajina zbog političkih razloga ne može biti smještena u istu skupinu s Rusijom, onda je jasno da će Ukrajinci biti pozicionirani u skupinu C koja će se igrati u Amsterdamu i Bukureštu. U toj skupini u drugom potu će biti Nizozemska što znači da Hrvatska, kao reprezentacija koja je također iz drugog pota, neće niti u skupinu C.

Na koncu dodajmo kako je još jedna stvar poznata uoči posljednjih 90 minuta. U drugom se potu skupa s Hrvatskom i Rusijom nalazi i reprezentacija Švicarske, što znači da ni oni neće biti suparnici Vatrenima u skupini na Euru.

Sve ostalo bit će kudikamo jasnije večeras oko 22:40...

Skupina A (Rim i Baku): Italija
Skupina B (Kopenhagen i Sankt Peterburg): Rusija, Danska
Skupina C (Amsterdam i Bukurešt): Ukrajina, Nizozemska
Skupina D (London i Glasgow): Engleska
Skupina E (Bilbao i Dublin): Španjolska
Skupina F (München i Budimpešta): Njemačka

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider