Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
redsi oborili rekorde

Svijet ovo ne pamti: Liverpool i Manchester United ispisali nečuvenu stranicu nogometne povijesti

Nikada do sada u nogometnoj povijesti nije viđeno da Liverpool i Manchester United dožive ovakve poraze na isti dan.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bila je to nedjelja za pamćenje. Manchester United i Liverpool upisali su jedne od najtežih poraza u svojim nogometnim povijestima od Tottenhama odnosno Aston Ville i to u razmaku od svega nekoliko sati.

Crveni vragovi su najprije poraženi kod kuće od Tottenhama sa 6:1, a onda je Liverpool izgubio na gostovanju kod Aston Ville sa 7:2.

Teško je uopće bilo zamislivo da se tako nešto može dogoditi, pogotovo aktualnom prvaku Liverpoolu, koji je prošle sezone bio blizu savršenstva, no pandemija koronavirusa je usporila njegov nalet.

gol expired Lovren ušao u rat s navijačima Liverpoola: "Pravi si primjer kako ne biti navijač velikog kluba" divider

United nije na toj razini, ali nitko ni u najluđim snovima nije mislio da će Tottenham Josea Mourinha zabiti šest golova na Old Traffordu, pa i uz činjenicu da su imali 60 minuta igrača više na travnjaku.

Takvim raspletima došli smo da zaključka da nogometni svijet nikada do sada nije doživio da dvije najveće momčadi Engleske u istom danu, u razmaku od nekoliko sati, prime kombinirano 13 golova.

Liverpool je postao prva momčad nakon Arsenala i 1953. godine koja je kao prvak u sezoni primila sedam golova u najvišem razredu engleskog nogometa. Isto tako, Redsi nisu primili sedam golova punih 57 godina, odnosno od 1963. godine kada je Tottenham slavio s identičnih 7:2.

gol expired Babić otkrio da je želio izvesti nešto neviđeno, pa poslao poruku Hrgoviću: "Mrzim ga. Svi bi gledali taj meč" divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider