Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
neviđena katastrofa

Povijesni debakl: Mourinho s Tottenhamom ponizio Man United na Old Traffordu

Tottenham je sa čak 6:1 pobijedio Manchester United na Old Traffordu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Manchester United doživio je jedan od najgorih poraza u svojoj povijesti. Bivši trener Crvenih vragova, Jose Mourinho odradio je osvetnički pohod s Tottenhamom i slavio s nevjerojatnih 6:1 na stadionu kojem se već neko vrijeme ne može tepati da je Kazalište snova.

Teže su stradali tek tri puta - 0-6 od Aston Ville u ožujku 1914. godine, 0-6 od Huddersfield Towna u rujnu 1930., te 1-7 od Newcastle Uniteda u rujnu 1927.

Briljirao je još jednom nevjerojatni Koreanac Son Heung-Min koji uopće nije trebao igrati zbog ozljede. Barem je tako tvrdio Jose uoči utakmice. No ipak se pojavio u prvih 11 na opće iznenađenje te zabio dva od prva četiri pogotka u prvih 45 minuta utakmica dodavši pritom i jednu asistenciju.

Bilo je to prvi puta da je Manchester United primio četiri pogotka u prvom dijelu prvenstvene utakmice još od davne 1957. godine kada je to učinio također Tottenham.

Čiji je poraz gori?

Ukupno glasova:

United je čak i poveo - iz penala

Nije tako izgledalo nakon što je domaćin poveo u 2. minuti golom Brune Fernadesa iz jedanaesterca. No, samo pet minuta kasnije bilo je 2-1 za goste. U 4. minuti je Tanguy Ndombele izjednačio na 1-1, da bi Son Heung-Min u sedmoj zabio za 2-1. Novi problemi za Crvene vragove stigli su u 29. minuti kada je Anthony Martial isključen nakon što je udario Erika Lamelu (VIDEO). Dojam je da to ipak bila prestroga odluka.

S igračem više londonski sastav je do kraja poluvremena zabio još dva gola, a strijelci su bili Harry Kane (31) i Son (37). U nastavku susreta Serge Aurier je u 51. minuti zabio za 5-1, da bi Kane u 79. minuti iz kaznenog udarca zaključio golijadu.

Otkad se prvenstvo Engleske zove Premier liga samo su Southampton 1996. godine te Manchester City 2011. godine utrpali Unitedu šest pogodaka u jednoj utakmici.

Golove s povijesnog debakla United pogledajte ovdje.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider