Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
pao i u beogradu

Nestvarni podatak o prvaku Europe: Liverpool u grupi nije slavio u gostima pune dvije godine!

Liverpool će do idućeg gostovanja biti bez pobjede u grupnoj fazi Lige prvaka u gostima pune dvije godine.

Slavlje Liverpoola (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Zanimljiva informacija iskočila je nakon što je aktualni prvak Europe Liverpool poražen na gostovanju kod Napolija u sklopu 1. kola Lige prvaka. Redsi su prvi put ove sezone kapitulirali nakon što su u domaćem prvenstvu u pet kola upisali isto toliko pobjeda.

No Redsi u posljednje dvije godine, kada je grupna faza Lige prvaka u pitanju, imaju jako velikih problema. U sedam utakmica koliko su odigrali od početka sezone 2017./2018. Liverpool je upisao samo jednu pobjedu! Dogodilo se to 17. listopada 2017. godine, kada su Redsi s čak 7:0 slavili kod Maribora.

Brutalan start na Masona Mounta (Screenshot Twitter) Šok za Chelsea: Brutalan start poput onog na Eduarda, još se ne zna težina ozljede divider

Nakon te utakmice Liverpool je na idućih pet gostovanja u Ligi prvaka upisao nevjerojatna četiri poraza i remi. Nakon pobjede u Sloveniji Redsi su odigrali 3:3 protiv Seville, a nakon toga nanizali su četiri poraza od Napolija, Crvene zvezde (!?), PSG-a i sad ponovno Napolija.

Treba naglasiti da se Liverpool u većini tih utakmica borio za prolaz skupine i plasman u osminu finala. To nije bio slučaj u remiju protiv Seville (3:3), ali jest u susretima protiv Crvene zvezde i pogotovo PSG-a lani. No kada je bilo najpotrebnije, u nokaut-fazi natjecanja, Liverpool je, osim u Barceloni i Rimu, bio nesavladiv u gostima. U šest utakmica samo je dva puta poražen.

Cristiano Ronaldo (Foto: AFP) Cristiano Ronaldo moli javnost za pomoć: "Tražim ženu koja mi je davala jesti kada nisam imao novca" divider

Bilo kako bilo, Redsi će morati poraditi na svojim utakmicama u gostima u grupnoj fazi natjecanja Lige prvaka, da ne bi Alisson ili Adrian ponovno morali u posljednjim trenucima utakmice posljednjeg kola spašavati prolaz dalje. Lani je Alisson obranio zicera protiv Napolija u posljednjem kolu, zahvaljujući kojem je Liverpool prošao dalje i nakon toga osvojio Ligu prvaka.

I lani je momčad Jurgena Kloppa izgubila na gostovanju kod Napolija (1:0), pa do kraja sezone osvojila Ligu prvaka. Iako mu poraz nije najbolje sjeo, njemački strateg na klupi Redsa neće imati ništa protiv toga da se povijest ponovi.

U idućem kolu Liverpool dočekuje austrijski RB Salzburg, a nakon toga putuje u goste najlošijoj momčadi skupine - Genku. Valjda će tu negativan niz Redsa stati...

gol expired Povijesna noć Dinama: Četiri komada Atalanti u rapsodiji na otvaranju Lige prvaka! divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider