Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
PRIJATELJ I UZOR

Livaković emotivno o svojoj dugogodišnjoj zamjeni: "On me učinio boljim, najspremniji je čovjek u Dinamu"

Dominik Livaković smatra Danijela Zagorca jednim od najzaslužnijih ljudi za to kakav vratar je postao.

Zagorac, Oršić i Livaković (Foto: Ronald Goršić / Cropix)

U trećoj epizodi HRT-ovog serijala "Knjaz kod Vatrenih", popularni voditelj posjetio je Dominika Livakovića u Istanbulu.

S hrvatskom jedinicom i junakom katarske bronce razgovarao je Knjaz o brojnim temama, no mi smo odlučili izdvojiti jednu oko koje je vrlo emotivno govorio. Radi se o njegovom prijateljstvu s Danijelom Zagorcem, vratarom koji mu je sedam sezona bio zamjena u Dinamu.

O Zagorcu govori biranim riječima

Već kod Knjazovog pitanja od kojeg bi bivšeg suigrača otišao posuditi šećer, bilo je jasno kako između njih postoji jedna posebno zadarsko-drniška veza, budući da je bez puno razmišljanja odgovorio kako bi to bio Zagi.

No, ono najiskrenije, s vrlo emotivnim tonom u glasu, rekao je kad je došao dio u kojem ga je Knjaz pitao za neke vratare pa tako i Zagorca.

"Legenda. Mogu reći da sam od njega jako puno naučio. Mogu reći kako je on, dok sam bio u Dinamu, bio najspremniji igrač u cijeloj svlačionici. Svaki trening je bio uporan, radio je i tjerao me da budem bolji. Sto na sat! Sigurno mi je pomogao da budem bolji, neupitno", rekao je Livaković.

Nešto je rekao i 37-godišnji Zagorac.

"Nisam mu dao prilike da se opusti. Vjerujem da je to ono što ga je tjeralo, uz njegov karakter. Svaki dan je maksimalno fokusiran, nikad nije došao na trening s 99 posto, uvijek na sto posto. Mislim da je shvatio kako nisam čovjek koji gradi rupu oko njega, nego sam bio istinska podrška. Drago mi je što tako razmišlja o meni", rekao je Zagi.

Uistinu je sjajno vidjeti takav odnos između nekoga tko je izravna konkurencija za mjesto prvog vratara.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider