Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Uh, kakav niz

Livaja suspendiran za iduću utakmicu, nevjerojatne brojke otkrivaju zašto je to jako loša vijest za Hajduk

Hajduk će u nedjelju biti gost Lokomotive, a na toj utakmici neće moći igrati Marko Livaja.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U odgođenoj utakmici četvrtog kola HNL-a Marko Livaja još je jednom povukao Hajduk prema osvajanju sva tri boda.

Livaja je u trijumf protiv Gorice ugradio dva pogotka s kojima je postao prvi igrač u ovoj sezoni koji je došao do brojke od jubilarnih 10 zgoditaka u prvenstvu. Prvi je strijelac lige, ali i prvi asistent, sa šest izravnih dodavanja suigračima za gol.

Nema sumnje da je najbolji igrač HNL-a, ali pored svih tih lijepih vijesti za njega, Hajduk i navijače, ima i jedna loša: u 12. minuti utakmice s Goricom Livaja je dobio žuti karton i to mu je treći akumulirani što znači da mora propustiti iduću Hajdukovu utakmicu.

Riječ je o nedjeljnom srazu s Lokomotivom na stadionu u Kranjčevićevoj ulici u Zagrebu, gdje će Splićani doći bez svog glavnog igrača i najveće zvijezde.

Hajduk bez Livaje pobijedio samo Tehničar Cvetkovec

Koliko je to velik udarac za momčad i trenera Mislava Karoglana, najbolje govore rezultati Hajduka u onim utakmicama u kojima Livaja nije igrao otkako se u zimu 2021. vratio na Poljudu.

Što zbog lakših ozljeda, što zbog žutih kartona, propustio ih je ukupno pet, a u samo jednoj je Hajduk uspio pobijediti i to protiv četvrtoligaša Tehničara iz Cvetkovca u šesnaestini finala Kupa prije dva tjedna.

U prethodne četiri Splićani su bez Livaje izgubili triput i jednom remizirali, postigavši sveukupno samo jedan gol. Kad je HNL u pitanju, Hajduk je bez Livaje gubio od Dinama na Maksimiru s 2:0, istim rezultatom su poraženi i od Šibenika na Šubićevcu lani u ovo doba, dok su u Koprivnici odigrali 0:0 sa Slaven Belupom u travnju ove godine, u susretu gdje su se oprostili od šampionskih nadanja.

Bolji dokaz za to koliko Livaja znači ovoj momčadi i koliko praktički sve nosi na svojim leđima ne treba tražiti.

Karoglan nije zabrinut

Trener Karoglan po završetku jučerašnje utakmice rekao je kako Livajino odsustvo znači da sada trebaju povući svi ostali.

"Vjerujem da je njegov treći žuti poticaj drugima da pokažemo kako možemo bez njega. Mogu obećati da ćemo imati dobar plan, vjerujem u svoje igrače. Livaja nosi nešto specijalno, ali igrači poput Mlakara, Biuka, Sahitija, to su fenomenalni igrači", izjavio je trener Hajduka.

Hajdukove utakmice bez Livaje:

25. travnja 2021.: Dinamo - Hajduk 2:0
29. srpnja 2021.: Tobol - Hajduk 4:1
17. listopada 2021.: Šibenik - Hajduk 2:0
24. travnja 2022.: Slaven Belupo - Hajduk 0:0
12. listopada 2022.: Tehničar Cvetkovec - Hajduk 1:5

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider