Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
dvostruki prvak litve

Prvi litavski trener u povijesti HNL-a: Valdas Dambrauskas preuzeo Goricu

Gorica je predstavila nasljednika Sergeja Jakirovića kojem je presudio Hajduk.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski nogometni prvoligaš Gorica predstavio je u utorak novog trenera, a to je 43-godišnji Litvanac Valdas Dambrauskas, koji je naslijedio Sergeja Jakirovića.

Samostalnu trenersku karijeru počeo je u engleskom niželigašu Kingsbury London Tigers, a potom je vodio kadetsku (U-17) i juniorsku (U-19) reprezentaciju Litve. Nakon toga slijedili su angažmani u litvanskim klubovima, jednu godinu vodio je Ekranas Panevežys pa zatim tri sezone Žalgiris, s kojim je dvaput osvajao domaće prvenstvo. Posljednje tri godine vodio je latvijski RFS iz Rige.

gol expired Zbog koronavirusa se otkazuju Olimpijske igre? UEFA prati situaciju: "Ako se stanje pogorša..." divider

"Znam ambicije kluba, a sa sadašnjim sportskim direktorom Gorice (Mindaugas Nikoličius) radio sam tri godine u Žalgirisu. Goricu sam gledao nekoliko puta i znam da su pobjeđivali hrvatske top momčadi kao što su Rijeka i Hajduk. Ekipa ima taj potencijal i želim da se vratimo na taj put", kazao je Dambrauskas.

Gorica je trenutno šesta u Prvoj HNL-a sa 31 bodom. Do kraja prvenstva ostalo je 13 kola, a od pozicija koje vode u Europu dijeli ju sedam bodova. U proljetnom nastavku prvenstva Gorica je ostvarila dva remija i dva poraza, a u subotu je pretrpjela najteži poraz otkako igra u Prvoj HNL, izgubivši sa 0:6 na Poljudu od Hajduka. Nakon toga trener Jakirović dobio je otkaz.

Bišćan za GOL.hr o Ligi prvaka, Liverpoolu, Barceloni...

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider