Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Četiri kola bez pogotka

Presudio mu debakl na Poljudu: Gorica smijenila Sergeja Jakirovića!

Velikogorički prvoligaš objavio je kako Sergej Jakirović više nije njihov trener.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sergej Jakirović više nije trener Gorice! Objavio je to prvoligaš iz Velike Gorice na svom Twitteru.

"Sergej Jakirović od danas više nije trener Gorice. Naš dosadašnji trener otišao je s klupe naše prve momčadi nakon 616 dana u ulozi šefa stručnog stožera. U tom razdoblju vodio je Goricu u 61 službenoj utakmici. Ovim putem zahvaljujemo Sergeju na svemu što je učinio za Goricu", stoji u objavi.

Poljudska šestica kap koja je prelila čašu

Momčad Gorice u prva četiri kola nastavka sezone HNL-a jedina je koja još nije postigla pogodak. Kod kuće su dvaput odigrali 0:0, protiv Osijeka i Rijeke, dok su na gostovanjima kod Dinama i Hajduka primili ukupno osam golova, od čega čak šest u subotnjem srazu na Poljudu.

Uoči početka ove sezone čelnici kluba iz Velike Gorice jasno su istaknuli kako je cilj plasman u Europu za što je, ukoliko Slaven Belupo ne osvoji Kup, dovoljno završiti na petom mjestu. Međutim, to peto mjesto drži Lokomotiva koja je trijumfom u Varaždinu u prošlom kolu pobjegla Gorici na šest bodova.

Budući da se bore za mjesto u Europi, dva osvojena boda u dosadašnjih 360 minuta nastavka mršav su činak, bez obzira što su igrali protiv četiri najbolja hrvatska kluba.

Lani su bili pravi hit

Što se Jakirovića tiče, on je nakon vrlo sadržajne igračke karijere trenersku započeo u Sesvetama gdje je, poslije samo jedne sezone (2017./2018.) dobio poziv Gorice i tamo radio odličan posao. U premijernoj prvoligaškoj sezoni Gorica je bila pravi hit i na koncu je završila na petom mjestu, sa samo tri boda iza Osijeka i Hajduka. U ovoj se sezoni očekivao dodatni napredak, ali Gorica trenutno tavori na šestom mjestu, s malim naznakama da bi se s istog mogla tako skoro pomaknuti.

Jakiroviću su se karte posložile tako da je jesenas, s dvije uzastopne domaće pobjede nad Hajdukom (Kup i prvenstvo), dobrano zatresao stolicu tadašnjeg trenera Splićana Damira Burića (koji je u međuvremenu smijenjen), a sad je smijenjen baš nakon poraza od Hajduka...

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider