Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"
Nogomet
Englezi najviše trošili

Lista najvećih transfera ove zime i veliko iznenađenje: Tko bi se ovom nadao!?

Završen je zimski prijelazni rok, a mi vam donosimo kratku rekapitulaciju najvećih i najvažnijih transfera.

Philippe Coutinho i Josep Maria Bartomeu (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Bio je ovo po mnogim kriterijima povijesni zimski prijelazni rok. Najveći engleski klubovi opet su predvodili kolonu rastrošnih, ali ni ostali europski velikani nisu sjedili skrštenih ruku. Uglavnom. Jer, interesantno je, posljednji finalisti Lige prvaka Real i Juventus jedini su veliki igrači koji su odlučili prespavati zimski „mercato“.

Doista veliko iznenađenje, posebice što se tiče Reala koji je katastrofalno otvorio sezonu i očekivalo se da će biti aktivan na tržištu nogu. Međutim, Zinedine Zidane uspio je uvjeriti Flornetina Pereza da nikoga ne dovodi i da još jednu šansu postojećem kadru. Zidane bi to mogao platiti otkazom ako Real ispadne od PSG-a u osmini Lige prvaka.

Coutinho i Van Dijk na vrhu

Barcelona je srušila i svoj i rekord španjolske lige kada je riječ o najvećem ulaznom transferu. Phillippe Coutinho došao je iz Liverpoola za vrtoglavih 120 milijuna eura plus mogućih 40 milijuna bonusa, ako ispuni sve uvjete. To je ujedno i najveći transfer ove zime. Barca je još dovela i Yerryja Minu za 12 milijuna eura Palmeirasa.

Philippe Coutinho i Josep Maria Bartomeu (Foto: AFP) Philippe Coutinho i Josep Maria Bartomeu (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Drugi je na ljestvici najskupljih zimskih pojačanja Virgil van Dijk. Nizozemski stoper prešao je iz Southamptona u Liverpool za 85 milijuna eura. Time je postao najskuplji obrambeni nogometaš u povijesti.
Treće mjesto dijele Pierre-Emerick Aubameyang i Aymeric Laporte.

Gabonski napadač prešao je iz Borussije Dortmund u Arsenal za 65 milijuna eura. Topnici su odradili još jedan značajan posao, napravili su trampu s Manchester Unitedom davši mu Alexisa Sancheza, a zauzvrat su dobili Henrikha Mkhitaryana. Ti transferi nisu „novčano proknjiženi“, ali računa se da bi mogli biti oko 30 milijuna eura.

Stoper Athletica iz Bilbaa Aymeric Laporte prešao je u Manchester City također za 65 milijuna eura. Peti je Diego Costa koji se vratio iz Chelseaja u Atletico za 55 milijuna eura plus 10 milijuna u bonusima. Transfer je dogovoren ljetos, ali je tehnički zaključen ove zime. Šesti je Lucas Moura koji je prešao iz PSG-a u Tottenham za 30 milijuna eura.

PSG izvukao iz naftalina zaboravljenu zvijezdu

PSG ove zime nije kupovao, što je i očekivano s obzirom na superbogati ljetni prijelazni rok i probleme s financijskim fair-playom, no ipak je doveo jednog pomalo zaboravljenog igrača, i to besplatno. Naime, radi se o Lassu Diarri, nekoć velikom talentu francuskog nogometa koji je u karijeri promijenio tucet klubova, a i nema previše godina, u ožujku će napuniti 33. Zadnji mu je klub Al Jazira (UAE). PSG ga je izvukao iz naftalina, vidjet ćemo hoće li biti od veće koristi Parižanima.

Virgil van Dijk (Foto: Twitter) Virgil van Dijk (Foto: Twitter) (Foto: Platforma X)

Dalje slijede Theo Walcott, koji je prešao iz Arsenala u Everton za 22,5 milijuna eura, potom Manuel Akanji kojeg je Borussia Dortmund platila Baselu 21 milijuna eura. Chelsea je kupio Emersona Palmierija iz Rome za 20 milijuna eura.

Za istu svotu na Stamford Bridge stigao je i Olivier Giroud iz Arsenala, dok je Ross Barkley došao iz Evertona za 17 milijuna.
Bayern je doveo Sandra Wagnera iz Hoffenheima za 13 milijuna eura, a Sevilla Guilhermea Aranu za dva milijuna manje iz Corinthiasa. Naravno, bilo je još dosta transfera, ali naveli smo samo one najveće i najzvučnije.


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider