Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Luka Modrić i ostali

Bili su najveći promašaji ikad, a onda su sve osvojili: Ovi su igrači ušutkali sve kritike na svoj račun

Na listi se nalazi deset igrača koje su prozivali promašajem, a danas su jedni od najboljih igrača u povijesti nogometa.

Brojne zvijezde europskog i svjetskog nogometa spremno će priznati da njihov put do vrha nije bio niti malo jednostavan.

Netko se suočio s više poteškoća, a netko s manje, ali svima je zajedničko da su bili ustrajni u svom cilju. Nisu odustajali, bili su uporni, trpjeli su razna podcjenjivanja i kritike koje često puta nisu bile opravdane.

Jedan od najboljih primjera, svakako, je naš kapetan Luka Modrić koji je u ljeto 2012. godine zamijenio dres Tottenhama s onim madridskog Reala za odštetu od 30 milijuna eura.

Bio je to veliki korak naprijed u njegovoj karijeri, igrao je za jedan od najvećih klubova svijeta, ali stvari nisu išle po planu. Nakon lošeg ulaska u sezonu, navijači su ga prozvali najgorim pojačanjem godine, a već godinu ili dvije kasnije postao je nezamjenjivim članom prve momčadi.

S kraljevskim klubom osvojio je čak četiri Lige prvaka, dva naslova prvaka Španjolske i Kup, dok je hrvatsku reprezentaciju odveo do svjetskog srebra 2018. godine u Rusiji.

Sjajnu godinu zaokružio je osvajanjem Zlatne lopte koja je u godinama prije njega samo "šetala" iz ruku Cristiana Ronalda u ruke Lionela Messija i obrnuto. 

No, Modrić nije jedini koji je trpio kritike i podcjenjivanja, bilo je tu još nekoliko sjajnih imena, zvijezda koje su obilježile povijest nogometa, piše Squawka.

Danas ima kip ispred stadiona

Jedan od njih je bivši francuski reprezentativac Thierry Henry koji je karijeru započeo u Monacu, a onda preselio u Juventus kojem nisu promakle njegove sjajne golgeterske sposobnosti.

Njegova karijera trebala je krenuti uzlaznom putanjom, ali nakon samo godinu dana imao je novi klub, preselio je u Arsenal.

Prva četiri mjeseca bila su teška, Henry je morao sve nanovo učiti, Wenger je s njim uporno radio, iz dana u dan, kako bi promijenio njegove navike, ali sve se na kraju isplatilo. Postao je jedan od najboljih napadača Arsenala u povijesti.

Iako njegov talent nikad nije bio upitan, loši nastupi u dresu milanskog Intera promijenili su sjajnog nizozemskog napadača Dennis Bergkampa.

Više nije bio ni sjena onog talentiranog napadača kojem su predviđali veliku karijeru, tako da je nešto trebalo promijeniti. Stigao je u Arsenal, dobio dres s brojem deset, a onda u prvih sedam utakmica nije zabio niti jedan jedini pogodak.

Krenule su snažne kritike, mnogi su preispitivali odluku isplati li se toliki novac dati za napadača koji ne zabija, ali sve je promijenila samo jedna utakmica. U pobjedi nad Southamptonom, Bergkamp je eksplodirao i utišao sve kritike.

Danas, ispred stadiona "Topnika" stoji njegov kip.

"Bio je užasan prvih šest mjeseci..."

Nakon što je sjajnog veterana Edwina van der Sara na vratima Manchester Uniteda zamijenio David De Gea, mnogi su ostali začuđeni.

Njegovi prvi nastupi, blago rečeno, nisu bili sjajni, a bivši trener vratara Eric Steele u jednom je intervju bez ustručavanja kazao da je De Gea prvih šest mjeseci bio užasan.

Morali su mijenjati njegov način života i treniranja, fizički su ga tjerali da uzima proteinske napitke nakon treninga, da dolazi u teretanu što je neizmjerno mrzio, ali sve se isplatilo. Danas je jedan od najboljih europskih golmana.

Gareth Bale stigao je u Tottenham kao mladi bek kojem je malo tko predviđao ovakvu karijeru. Bio je na izlaznim vratima londonskog kluba, Harry Redknapp želio ga je prodati jer nije ispunio svoj potencijal, a onda je sve promijenila jedna ozljeda.

Bale je zamijenio ozlijeđenog Assou-Ekotta i zgrabio svoje mjesto u prvoj momčadi. Uskoro je postao jedan od najboljih strijelaca engleske Premierlige, što mu je osiguralo transfer u madridski Real s kojim je osvojio četiri Lige prvaka.

Htio odustati od nogometa pa osvojio prvenstvo

Čim je potpisao za Tottenham, Harry Kane je postao meta izrugivanja navijača londonskog kluba. Bilo je sasvim svejedno, zabio pogodak ili ne, navijači su s njim izrugivali, ali od tada do danas, puno se toga promijenilo.

Kane je postao udarna igla Tottenhama i engleske reprezentacije, osvojio je brojna priznanja, bio je najbolji strijelac Svjetskog prvenstva, ali svejedno još uvijek čeka na svoj trofej.

Tijekom prve sezone u dresu Leicestera, Jamie Vardy zabio je samo četiri pogotka u 26 susreta. Bili su tada dio drugoligaškog društva, a za njega je isplaćena odšteta od milijun eura.

Bio je to ogroman teret za njega, razmišljao je o odlasku, želio je otići što dalje iz kluba, ali svi su vjerovali u njega. Ulaskom u Premierligu, izgubio je mjesto u prvoj momčadi, ali sve se promijenilo kada je sa svojih pet golova osigurao ostanak Leicestera u elitnom društvu

A onda je uslijedila nestvarna bajka, sljedeće sezone zabio je 24 pogotka u osvajanju prvenstva. Nastavio je sa sjajnom formom, pokazao da to nije bilo slučajno, pa je tako i proglašen najboljim strijelcem engleske Premierlige i najstarijim igračem kojem je to pošlo za nogom.

Bio je slijepac, a onda je nadmašio Tottija

Sjajnim nastupima u dresu Wolfsburga, Edin Džeko zaradio je transfer u Manchester City. Iako je u plavom dijelu Manchestera proveo pet sezona, ostvarivši vrlo dobre brojke, nikada nije "sjeo" navijačima Cityja.

Završio je na posudbi u Romi, ali ni ondje nije sve išlo kako treba. Postao je meta izrugivanja, dobio je nadimak "Cieco" što u prijevodu s talijanskog znači da je slijep, ali već druge sezone Džeko je sve razuvjerio.

Postavio je klupski rekord postigavši čak 39 golova, čime je nadmašio i legendarnog Francesca Tottija.

Na začelju liste nalaze se dva veznjaka, Casemiro koji se 2015. godine vratio u Real iz Porta.

Mnogi nisu bili oduševljenji njegovim dolaskom, smatrali su da nije dovoljno dobar za kraljevski klub, ali bivši trener Rafa Benitez vjerovao je u njega. Imao je svoje mjesto u prvoj momčadi do El Classica s Barcelonom, kada je neočekivao ispao iz sastava.

gol expired Ovo je nevjerojatno: Pogledajte koje sve izraze upotrebljava španjolski novinar da ne bi izgovorio ime države Kosovo divider

Navodno je Benitez slušao tuđe savjete i prijedloge tko bi trebao započeti susret, a tko ne, što ga je stajalo potopa u toj utakmici. Barcelona je slavila s visokih 4:0. 

Ubrzo je Benitez odletio, a na klupu sletio legendrni Zinedine Zidane koji je Casemira ustalio u prvoj momčadi.

Posljednje ime na listi je Xavi, izdanak Barcelonine škole nogometa, koji je trebao zamijeniti Pepa Guardiola u sredini terena.

Mnogi su sumnjali u njega, a kako je priznao Xavi, sve do 2008. godine novinari ga nisu naročito obožavali. Prozivali su ga raznim imenima, pisali kako ga Edgar Davids čini boljim igračem nego što zaista jest.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider