Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Neymar isključen

Spektakularna utakmica na Parku prinčeva: PSG slavio, hrvatski nogometaš asistirao

PSG je do 21. pobjede ove sezone stigao daleko teže nego što se očekivalo. Bordeaux je poveo, imao je 2:2, a potom i nekoliko prilika za novo vodstvo, da bi u posljednjih pet minuta lovio pogodak za 4:4, ali nije uspio.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U posljednjem susretu 26. kola francuskog nogometnog prvenstva PSG je na Parku prinčeva pobijedio Bordeaux sa 4:3, a za prvi pogodak gostiju asistirao je hrvatski nogometaš Toma Bašić.

Bila je to sjajna utakmica sa sedam golova i nizom prilika na obje strane.

PSG je do 21. pobjede ove sezone stigao daleko teže nego što se očekivalo. Bordeaux je poveo, imao je 2:2, a potom i nekoliko prilika za novo vodstvo, da bi u posljednjih pet minuta lovio pogodak za 4:4, ali nije uspio.

Cavani zabio 200. gol za PSG

Gosti su poveli u 18. minuti pogotkom Koreanca Hwanga Ui-Joa nakon ubačaja Tome Bašića iz kornera. Samo sedam minuta kasnije na asistenciju Angela Di Marije izjednačio je Edinson Cavani rekordnim 200. pogotkom u dresu pariškog kluba. Cavani je i prije ove utakmice bio najbolji strijelac u povijesti PSG-a, a od večeras je postao i prvi koji je stigao do brojke od 200 golova.

Na drugom mjestu je Šveđanin Zlatan Ibrahimović sa 156 golova, dok je treći Portugalac Pedro Pauleta sa 109 golova. Od aktivnih igrača Kylian Mbappe je na osmom mjestu sa 84 gola.

PSG je okrenuo rezultat početkom sudačke nadoknade, a više sretno nego spretno ramenom je zabio Marquinhos na još jednu Di Marijinu asistenciju.

Neymar dobio crveni karton

Kada se već činilo kako će PSG na odmor s golom prednosti, Bordeaux je izjednačio nakon poklona domaćeg vratara Sergia Rica koji je ispucavajući povratnu loptu pogodio Pabla od kojeg se lopta odbila u gol. Španjolski vratar je katastrofalno reagirao i u 49. minuti, poklonivši gostima još jednu loptu, no Nicolas de Preville i Samuel Kalu nisu najbolje reagirali.

Francuski prvak je stigao do nove prednosti u 63. minuti, kada se u gužvi u kaznenom prostoru najbolje snašao Marquinhos postigavši svoj drugi gol na utakmici. Korak bliže pobjedi PSG je stigao u 69. minuti nakon sjajne akcije Cavanija i Mbappea koju je mladi francuski napadač okrunio golom za 4:2. Bordeaux se nije želio predati i gosti su u 83. minuti smanjili preko Rubena Parda. U posljednjim trenucima susreta Neymar je isključen nakon što je zaradio drugi žuti karton. Bašić je za goste igrao do 70. minute.

Rennes skočio na treće mjesto

Rennes je pobijedio Nimes sa 2:1 skočivši na treće mjesto ljestvice. Domaćin je stigao do važne pobjede premda su gosti poveli već nakon 33 sekunde igre golom Nolana Rouxa. Izjednačio je Mbaye Niang u sedmoj minuti, a možda i ključni trenutak utakmice dogodio se u 53. minuti kada su gosti ostali s igračem manje nakon što je isključen Tony Briancon.

Rennes je igrača više iskoristio u samoj završnici, a utakmicu je odlučio Niang svojim drugim golom na utakmici.

U nedjelju je odigrana i utakmica između St Etiennea i Reimsa koja je završila 1:1. St Etienne je poveo u 73. minuti golom Denisa Bouanga, a izjednačio je Boulaye Dia iz jedanaesterca u četvrtoj minuti nadoknade.

PSG vodi na ljestvici sa 65 bodova, Marseille na drugom mjestu ima 52 boda, a Rennes je treći sa 44 boda.

Rezultati by SofaScore
 
Fury nokautirao Wildera
 
 
Fury pjevao nakon pobjede
 
 
Wilderov trener bacio ručnik
 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider