Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Hoće li?

Dinamov neslavni rekord Lige prvaka mogao bi biti srušen: Dva kluba na rubu katastrofe

Kolo prije kraja Lige prvaka čini se da bi mogao biti srušen Dinamov negativni rekord Lige prvaka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što je kompletirano peto kolo Lige prvaka i već je poznat dobar dio klubova koji će nastupiti u osmini finala, na dnu poretka u dvije skupine dva kluba suočavaju se s negativnim rekordom.

U skupini A škotski Rangers je izgubio svih pet utakmica i ima gol-razliku 1:19 dok u skupini C češki prvak Viktoria Plzen ima također učinak 0-0-5, a gol-razlika im iznosi 3:20.

Škoti su dakle na -18, a Česi na -16 i u posljednjem kolu bi mogli postaviti novi negativni rekord Lige prvaka koji zasad drži zagrebački Dinamo.

U sezoni 2011./2012. Modri su izgubili svih šest utakmica u skupini uz gol-razliku -19 (3:22) i moglo bi se dogoditi da ovaj neslavni rekord prepuste Rangersima ili Viktoriji.

Dinamovci se uzdaju u Ajax i Barcelonu

U posljednjem kolu grupne faze jedni i drugi bit će domaćini, Rangersi će ugostiti Ajax, a Viktoria Plzen Barcelonu. Jedni i drugi u nadi da mogu uzeti poneki bod ili barem izbjeći katastrofu, kako ne bi postali klub s najgorim učinkom u europskoj eliti.

Ukoliko se dogodi da Rangersi doma s dva razlike izgube od Ajaxa, tada bi skupinu završili s 0-0-6 i gol-razlikom -20, čime bi s "trona" svrgnuli Dinamo. S druge strane, Viktoria Plzen će strahovati od poraza od Viktorije s tri razlike, kako u konačnici ne bi imala učinak 0-0-6 i gol-razliku -20.

Tablice omogućuje Sofascore

Tablice omogućuje Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider