Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Teški potop

Hajdukovi "krvnici" iz prošle sezone dobili pet komada u Budimpešti: U 21. minuti već je bilo 3:0

Mađarski prvak Ferencvaroš lakoćom je eliminirao kazahstanski Tobol u prvom pretkolu Lige prvaka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što u prvoj utakmici prvog pretkola Lige prvaka između Tobola i Ferencvaroša nije bilo golova, ove srijede u uzvratu ih je postignuto čak šest.

Mađarski prvak slavio je s 5:1 i time izborio prolaz u sljedeću rundu kvalifikacija, riješivši pitanje prolaska u prvih 20-ak minuta.

Apsolutni junak Ferencvaroša bio je malijski napadač Adama Traore koji je ovo ljeto kupljen iz Šerifa za dva milijuna eura.

Traore je u četvrtoj minuti doveo Mađare u vodstvo, u 17. je postigao i drugi pogodak, a četiri minute kasnije asistirao Aissi Laidouniju za velikih 3:0. U tim trenucima bilo je jasno da se Tobol neće izvući iz tolikog ponora.

Bodo Glimt Hit prošle europske sezone se dosta namučio na prvoj prepreci, ipak idu dalje u Ligi prvaka divider

Doduše, samo dvije minute kasnije i oni su uspjeli pronaći put do mreže, ali više od toga aktualni prvaci Kazahstana nisu mogli.

Sve dileme, ako su dotad uopće i postojale, u 74. minuti je razriješio Fortune Bassey.

Nervozni Serikzan Mužikov dobio je u razmaku od 78. do 81. minute dva žuta kartona i Tobol je ostao s igračem manje, što je Ferencvaroš naplatio u prvoj minuti sudačke nadoknade kada je svoj drugi gol postigao Bassey.

Tako se Tobol, koji je prošlog ljeta u drugom pretkolu Konferencijske lige eliminirao Hajduk, oprostio od snova o Ligi prvaka već na prvoj prepreci.

gol expired Hrvatski nogometaš odveo prvaka Slovenije u drugo pretkolo Lige prvaka: Dvama golovima riješio sve divider

Ferencvaroš će u drugom pretkolu najprestižnijeg klupskog natjecanja na puno kraći put nego što je to bio slučaj protiv Kazahstanaca. Ždrijeb ih je spojio s prvakom Slovačke, Slovanom iz Bratislave, koji je u nevjerojatnom raspletu uspio proći dalje.

Slovaci su u prvom pretkolu odmjerili snage s gruzijskim prvakom, Dinamom Batumijem. Bez golova završio je sraz u Bratislavi, a nije ih bilo niti poslije 90 minuta u Gruziji pa se otišlo u produžetke.

Tamo je u 104. minuti Dinamo Batumi poveo i minute su ih dijelile od prolaska dalje, da bi u šokantnom raspletu prvo u 115. minuti primili pogodak za izjednačenje, a zatim u 123. još jedan i - ispali.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider