Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Opasno su živjeli

Hit prošle europske sezone se dosta namučio na prvoj prepreci, ipak idu dalje u Ligi prvaka

Norveški prvak Bodo Glimt eliminirao je Klaksvik s Farskih otoka ukupnih rezultatom 4:3.

Bodo Glimt (Foto: Afp)

Plasman u drugo pretkolo Lige prvaka između ostalih je izborio i norveški prvak Bodo Glimt. Doduše, puno teže od očekivanog.

Bodo Glimt je uzvratu prvog pretkola poražen s 3:1 od Klaksvika, prvaka Farskih Otoka, ali je prošao dalje zahvaljujući trijumfu od 3:0 u prvom susretu.

Malo je nedostajalo da Klaksvik i Bodo odu u produžetke. Prvaci Farskih Otoka u revanšu su već poslije 20 minuta imali prednost od dva pogotka, da bi početkom nastavka, u 55., Norvežani smanjili.

gol expired Hrvatski nogometaš odveo prvaka Slovenije u drugo pretkolo Lige prvaka: Dvama golovima riješio sve divider

S obzirom na to da pravilo gola u gostima ne vrijedi u UEFA-inim natjecanjima već godinu dana, Klaksviku su poslije tog primljenog zgoditka trebala još dva da utakmicu odvede u produžetke.

U 85. minuti su uspjeli doći do jednog, na semaforu je zasvijetlilo 3:1 i pojavila se nada da bi mogao pasti i četvrti. Međutim, nisu uspjeli, Bodo Glimt se obranio i izborio prolaz u drugo pretkolo.

Bodo Glimt lani ponizio Romu, a sad sanja Ligu prvaka

Tako je ipak spriječeno iznenađenje, veliko iznenađenje jer Bodo je bio izraziti favorit. Bio bi norveški prvak to i inače protiv bilo koje momčadi s Farskih Otoka, a ovog ljeta pogotovo, nakon što je iza njih bajkovita prošla europska sezona u kojoj su svojim igrama oduševljavali cijelu Europu.

Bodo Glimt je igrao četvrtfinale Konferencijske lige gdje je ispao od kasnijeg osvajača tog natjecanja, Rome, s kojom je bio u skupini tog natjecanja i ponizio ju sa 6:1, udarivši poseban pečat svojoj posebnoj euro-sezoni.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider