Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nestvarna cifra

UEFA obavila posao stoljeća s TV pravima Lige prvaka: Jedan od najunosnijih ugovora u povijesti sporta

Televizijska prava za Ligu prvaka prodana su Paramount Globalu.

Liga prvaka ždrijeb (Foto: Afp)

Europska nogometna organizacija za 1,5 milijardu eura prodala je Paramount Globalu televizijska prava za nogometnu Ligu prvaka, za sjevernoameričko tržište.

gol expired Hrgoviću honorar karijere, a on je sto puta manji od onog što dobivaju Joshua i Usik divider

Navode tako mnogi britanski i američki mediji, a potvrdio je CBS, koji je u vlasništvu samog Paramount Globala. Sporazum je potpisan na idućih šest sezona ovog elitnog nogometnog natjecanja.

UEFA i Paramount Global su imali i raniji potpisani ugovor koji je isticao 2024. godine, a cijena u tadašnjem ugovoru iznosila je oko 100 milijuna eura po godini. Po novom ugovoru cijena po sezoni se i više nego udvostručila, a predstavlja jedan od najunosnijih ugovora u povijesti sporta i televizije.

Ivan Perišić Perišić zaludio Engleze: Odmah mu dali nagradu, statistika mu je impresivna! divider

Također, dogodio se i raritet po pitanju trajanja ugovora jer je ovo prvi sporazum kojeg je Europska nogometna organizacija potpisala na šest godina. Praksa te organizacije je bilo potpisivanje ugovora na tri godine.

Ovaj sklopljeni posao osim utakmica Lige prvaka sadržava i prava na susrete Europske te Konferencijske lige, a dodajmo kako je prošlogodišnje finale Lige prvaka između Reala i Liverpoola pratilo 2,8 milijuna gledatelja među američkom publikom.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider