FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
NEVJEROJATNA RAZLIKA

Hrgoviću honorar karijere, a on je sto puta manji od onog što dobivaju Joshua i Usik

Ogromna je razlika između honorari koji će večera uprihoditi Anthony Joshue i Oleksandr Usik te ostatak programa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Napokon je najbolji hrvatski teškaš dočekao svoju prvu uistinu veliku borbu. Borba Filipa Hrgovića i Zhileija Zhangaje borba koja mu može donijeti status obaveznog izazivača za titulu svjetskog prvaka, ali isto tako i najveći honorar dosadašnje karijere.

Tekstualni "play by play" prijenos ovog meča pratite na gol.hr

S ovim novcem veliki broj Hrvata više nikad ne bi radio

Kako je već prije nekoliko mjeseci odrađeno licitacijom honorara, koja je pripala zajedničkoj ponudi Matchroom Boxinga i Wassermana Boxinga, Hrgović će za meč protiv Zhanga zaradio 390 tisuća dolara. Puno je to više od onoga što je prema ugovoru s Wassermanom zarađivao do sada.

Zhangu će prema istoj licitaciju honorara pripasti 40 posto od ukupnih 650 tisuća dolara, što bi bilo 260 tisuća.

No, iako ove brojke izgledaju stvarno veliko i većina Hrvata bi s ovakvim jednim honorarom Hrgovića došli u poziciju da možda više nikad ne moraju raditi, to je i dalje neusporedivo s onih što će zaraditi Oleksandr Usik i Anthony Joshua.

Zarada Usika i Joshue je neusporediva

Naime, svaki od njih dvojice zaradit će 103 puta više nego Filip, budući da je obojici osigurana cifra od 40 milijuna dolara.

Onima koji pozornije prate boks odavno je jasno kakve su razlike u honorarima najvećih zvijezda, onih koji su blizu tog statusa te na kraju svih onih koji boksaju srednje ili manje važne mečeve.

Razlika je ogromna i upravo zbog toga Hrgoviću ovaj meč toliko puno znači. Jer napad na titulu prvaka ne donosi samo tu sportski veliku priliku nego i ogroman honorar, neusporediv s onim što se zarađivalo do sada. Zato je ovaj meč tako velik i tako bitan za oba sudionika.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider