Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
englezima se sprema katastrofa?

Završnica u skupinama Lige prvaka: Kome treba što, Liverpoolu samo pobjeda (možda) neće biti dovoljna

Večeras su na rasporedu posljednje utakmice Lige prvaka po skupinama A, B, C i D.

Liverpool (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Večeras su na rasporedu prve utakmice posljednjeg kola grupne faze Lige prvaka u skupinama A, B, C i D. U svakoj se skupini barem dvije momčadi bore za nešto, dok je u "skupini smrti" (C) gotovo pa sve otvoreno. No krenimo redom...

Ivan Leko pomaže Borussiji Dortmund?

U skupini A vodi se borba za prvo mjesto između Atletico Madrida (12) i Borussije Dortmund (10). Madridski sastav mora pobijediti Club Brugge našeg Ivana Leke u gostima da bi osigurao prvo mjesto, jer u bilo kojem drugom slučaju i pobjede Borussije Dortmund kod Monaca njemački će sastav osvojiti skupini A.

Club Brugge sigurno je treći, dok je Monaco siguran posljednji i njegov europski put završava večeras.

Tottenham mora na slaviti kod Barcelone

Barcelona je pobjedom protiv Intera u posljednjem kolu osvojila skupinu B, dok je nizozemski PSV siguran posljednji. Velika borba vodi se između Intera i Tottenhama za drugo mjesto, odnosno osminu finala Lige prvaka.

Inter i Tottenham imaju isti broj brodova (7), a u posljednje kolo Tottenham ulazi s prednošću postignutog gola u gostima kada su međusobni ogledi u pitanju. Tottenham gostuje kod rasterećene Barcelone, dok Inter dočekuje PSV.

Situacija je vrlo jasna. Ako Tottenham uzme puni plijen kod Barcelone, on ide u osminu finala, a Inter natjecanje nastavlja u Europskoj ligi. U slučaju da ne pobijedi, Interu je dovoljna bilo kakva pobjeda za osminu finala najelitnijeg klupskog nogometnog natjecanja.

Veliko finale u "skupini smrti"

"Skupina smrti" donosi izravni dvoboj za osminu finala, i to ni manje ni više nego na Anfieldu. Liverpool dočekuje Napoli i mora slaviti s 1:0 ili s dva razlike ako talijanski sastav postigne jedan ili više pogodaka. Napoli je vodeći sastav ljestvice, ali mogao bi završiti kao treći u slučaju poraza kod Liverpoola i pobjede PSG-a u gostima kod Crvene zvezde.

Beogradski se sastav još uvijek bori za nastavak natjecanja u Europi, a za to mu treba pobjeda protiv PSG-a i poraz Liverpoola od Napolija. Teško ostvarivo, ali ako se dogodi, Zvezda nastavlja natjecanje u Europskoj ligi.

PSG da bi osigurao osminu finala Lige prvaka mora samo pobijediti u Beogradu, nakon što je taj sastav uništio u Parizu s čak 6:1. No treba podsjetiti da Crvena zvezda na svojoj Marakani još nije poražena i još nije primila pogodak (Napoli 0:0, Liverpool 2:0).

"Dosada" u skupini D

"Najdosadnije" će biti u skupini D, gdje je Porto osigurao prvu pobjedu, a Schalke drugu. Jedina borba bit će za treće mjesto, a vodit će se između moskovskog Lokomotiva i Galatasarayja.

Turski je sastav u prednosti jer ima bod više u odnosu na Lokomotiv te dočekuje Porto, koji nema razloga igrati na pobjedu. Lokomotiv pak putuje u goste Schalkeu i mora pobijediti za bilo kakvu nadu.

Gledajte UEFA Ligu prvaka samo na A1 Hrvatska

Ronaldo spustio Realu, čestitao Modriću i izazvao Messija, a vidi se da je oduševljen Mandžukićem Cristiano Ronaldo i Mario Mandžukić (Foto: AFP) Cristiano Ronaldo i Mario Mandžukić (Foto: AFP) Mario Mandžukić i Cristiano Ronaldo (Foto: AFP) +3 Mandžukić, Ronaldo i Bonucci (Foto: AFP)

Neredi u Argentini nakon što je River Plate osvojio naslov prvaka Južne Amerike Neredi u Buenos Airesu (Foto: AFP) Neredi u Buenos Airesu (Foto: AFP) Neredi u Buenos Airesu (Foto: AFP) +4 Neredi u Buenos Airesu (Foto: AFP)

Rezultati by SofaScore

Rezultati by SofaScore

Rezultati by SofaScore

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider