Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
potvrda povratka u formu?

Kovačev Bayern na teškom ispitu lovi prvo mjesto u skupini, Juve i City trebaju po bod

Večeras se završava natjecanje po skupinama u Ligi prvaka.

Detalj s prve utakmice Bayern - Ajax (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Večeras su na rasporedu posljednje utakmice grupne faze Lige prvaka u ovoj sezoni. Igraju se susretu u skupinama E, F, G i H, u kojima se uglavnom odlučuje o prvom mjestu u skupini.

Cityju treba bod za prvo mjesto, Šahtar i Lyon za osminu finala

Jedino će se u skupini F, u izravnom okršaju za prolaz u osminu finala (osvajanje drugog mjesta), boriti Šahtar i Lyon. Situacija je jasna. Ako Šahtar u Ukrajini pobijedi francuski sastav, osvojit će drugo mjesto s bodom više od Lyona, dok će Manchester City, neovisno o rezultatu protiv Hoffenheima u Engleskoj, završiti kao pobjednik skupine.

City može završiti i drugi u skupini, ali za to se treba dogoditi da izgubi kod kuće od njemačkog sastava, te da Lyon pobijedi u Ukrajini. Podsjetimo, Lyon je u prvoj utakmici slavio kod Cityja, dok je u drugoj remizirao pred svojim navijačima, pa je u međusobnom ogledu bolji od momčadi Pepa Guardiole.

Rezultati by SofaScore

Čudesna vratarska večer i Neymarov potez zbog kojeg će vratar Zvezde imati noćne more Neymar slavi pogodak (Foto: AFP) Arkadiusz Milik puca, Alisson Becker brani (Foto: AFP) Dembele zabija Tottenhamu (Foto: AFP) +3 Jan Oblak (Foto: AFP)

Hoffenheim će svakako imati motiva da upiše veliku pobjedu na Etihadu, jer bi mu ista, u slučaju pobjede Lyona kod Šahtara, mogla donijeti treće mjesto i nastavak natjecanja u Europskoj ligi. Ako Šahtar samo uzme bod protiv Lyona, Hoffenheima ne može biti ispred ukrajinskog sastava zbog slabijeg međusobnog omjera.

Ajax protiv Bayerna za prvo mjesto

Najjednostavnija je situacija u skupini E, gdje Ajax dočekuje Bayern i odlučuje o prvom mjestu. Bayern će biti prvi ako pobijedi ili remizira, dok će Ajax biti prvi samo u slučaju pobjede. Natjecanje u Europskoj ligi nastavlja Benfica, dok je AEK posljednji bez bodova.

Niko Kovač je s Bayernom u nizu od tri uvjerljive pobjede, nakon što je bio pred otkazom nakon serije lošijih rezultata. Gostovanje kod Ajaxa trebala bi biti konačna potvrda da je kriza iza Bavaraca i da je momčad ponovno igra svom snagom za trenera.

Rezultati by SofaScore

U skupini G Real Madrid je osigurao prvo mjesto, a Roma drugo. Plzen i CSKA se bore za mjesto u Europskoj ligi, a oba sastava u posljednje kolo ulaze s 4 boda. Plzen dočekuje Romu, a CSKA ide u goste Real Madridu. Češki je sastav u daleko boljoj situaciji, jer ima domaću utakmicu protiv slabijeg protivnika i bolji je u međusobnom ogledu od CSKA u slučaju istog broja bodova.

Juventusu bod dovoljan za prvo mjesto

Pobjeda Plzena ili poraz CSKA osigurava nastavak natjecanja češkog sastava u Europskoj ligi.

Jeste li vidjeli što je sve uspio promašiti Mane? Alisson njega i Lovrena spasio od bijesa navijača Sadio Mane (Foto: AFP) Mohamed Salah (Foto: AFP) Arkadiusz Milik puca, Alisson Becker brani (Foto: AFP)

U posljednjoj skupini H Juventus je na pragu da osigura prvu poziciju, a za to mu je potreban bod na gostovanju kod švicarskog prvaka Young Boys Berna. Manchester United je siguran za osminu finala Lige prvaka, a prvo mjesto može osvojiti samo u slučaju pobjede kod Valencije i poraza Juventusa u Švicarskoj.

Valencia je sigurna treća, a Young Boysi sigurno ispadaju iz Europe.

Gledajte UEFA Ligu prvaka samo na A1 TV-u

Rezultati by SofaScore

Rezultati by SofaScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider