Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
L'pool i psg u problemima

Šokantna pobjeda Zvezde sve zakomplicirala: Čeka nas ludi rasplet u "skupini smrti"

Čeka nas pravi triler do kraja skupine C Lige prvaka, a prvi čin je u sljedećem kolu na Parku prinčeva.

Mohamed Salah (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Tko je uopće mogao zamisliti uoči početka Lige prvaka da će Crvena Zvezda u skupini smrti nakon četiri kola imati četiri boda?

Ipak, u nogometu se čuda, uz hrabrost i dobar plan, događaju: Zvezda je na stadionu Rajko Mitić, poznatijem kao Marakana, senzacionalno pobijedila Liverpool s 2:0 i potpuno zakomplicirala skupinu C Lige prvaka, u kojoj su još Napoli i PSG.

Uoči utakmice predsjednik HNS-a Davor Šuker unaprijed je tješio Zvezdu, rekavši kako je i Dinamo upisivao visoke poraze u Ligi prvaka. Međutim, Zvezda je pobjedom protiv Liverpoola već izjednačila učinak Dinama u posljednja četiri nastupa u Ligi prvaka (između 2011. i 2016.) na koje je Šuker vjerojatno mislio, budući da je Dinamo bilježio respektabilne rezultate u prvim nastupima krajem 90-ih.

Dinamo je u spomenuta ukupno četiri nastupa osvojio ukupno četiri boda, koliko ima Zvezda dva kola prije kraja u svom premijernom nastupu otkad se Liga prvaka igra u današnjem obliku. Mora se priznati, rezultat za svaku pohvalu.

Očekuje nas triler do samog kraja

Trenutno je ova skupina daleko najizjednačenija i očekuje nas triler do samog kraja. Liverpool je i dalje vodeći sa šest bodova koliko ima i drugi Napoli, dok treći PSG ima pet bodova.

Viceprvak Europe Liverpool doveo su u prilično nezavidnu situaciju u kojoj će o svojoj sudbini odlučivati u dvije teške utakmice: da su dobili Zvezdu, odvojili bi se na vrhu i bili bi praktički jednom nogom u osmini finala.

Ovako će prvo iskupljenje tražiti na teškom gostovanju kod moćnog PSG-a, kojem također ne cvjetaju ruže. I njima je utakmica protiv Liverpoola izrazito bitna – ako izgube od Redsa, a Napoli na svom terenu pobijedi Zvezdu, ispast će iz Lige prvaka kolo prije kraja. Bio bi to potres epskih razmjera u klubu koji ulaže stotine milijuna eura upravo da bi osvojio Ligu prvaka.

U slučaju remija Liverpoola i PSG-a, triler se produžuje na još jedno kolo. Napoli bi tada pobjedom nad Zvezdom preuzeo prvo mjesto s devet bodova, osigurao prolaz i sigurno izbacio ili PSG ili Liverpool. PSG bi tada u najboljem slučaju mogao biti bodovno izjednačen s Napolijem, koji je bolji u međusobnom omjeru.

Spektakularni derbi na Parku prinčeva

Liverpool bi na svom terenu odlučivao o vlastitoj sudbini protiv Napolija koji bi već imao prolaz u džepu. Međutim, za početak moraju ne izgubiti u Parizu – ako PSG pobijedi, a Napoli dobije Zvezdu, Liverpool će se u zadnjem kolu morati ''čupati'' protiv Napolija, koji ih je u prvoj utakmici pobijedio 1:0.

Naravno, pretpostavka za takve scenarije jest da Napoli na svom terenu pobijedi Zvezdu, koja je u prvoj utakmici protiv talijanskog kluba uzela bod. Srpski prvak pokazao je da je sposoban za čuda, ali nakon ovakvih rezultata Napoli sigurno neće olako shvatiti utakmicu u kojoj može možda i osigurati prolaz protiv realno ipak daleko najslabijeg protivnika.

No idemo kolo po kolo – prvo nas čeka spektakularni derbi u sljedećem kolu na Parku prinčeva. Jedan od favorita Lige prvaka, ultrabogati PSG, protiv prošlosezonskog finalista Liverpoola, u presudnoj utakmici koja bi mogla jednu od ove dvije momčadi usmjeriti prema Europskoj ligi.

Gledajte UEFA Ligu prvaka samo na A1 TV-u

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider