Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
objasnio što je važno

Šuker tješio navijače Zvezde i zaboravio Hajduk: ''Pa i Dinamo je u Ligi prvaka primao 15 komada''

Predsjednik HNS-a Davor Šuker dao je intervju za srpski Blic u kojem se dotaknuo mnogih tema.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U Sarajevu su se proteklog vikenda okupili mnogi nogometni djelatnici s područja bivše države na 7. međunarodnom sportskom simpoziju Simposar.

Osim što je jedan od najvažnijih ljudi HNS-a Marijan Kustić spremno za medije pozirao s bjeguncem od hrvatskog pravosuđa Zdravkom Mamićem, u Sarajevu je boravio i predsjednik HNS-a Davor Šuker, koji je u intervjuu za srpski Blic dao svoje mišljenje o brojnim nogometnim temama.

Zaboravio Hajdukovo četvrtfinale Lige prvaka

Crvena zvezda osvojila je pretposljednji pokal Kupa prvaka prije nego što je formirana Liga prvaka, pa je unatoč osvojenoj tituli prvaka Europe debitant u elitnom nogometnom klupskom natjecanju.

''Naravno da pratim i navijam jer je jedini klub iz regije u europskoj eliti. Nema sumnje da je napravljen veliki uspjeh i pomak jer su sa naših prostora u Ligi prvaka igrali samo Dinamo, Partizan i Maribor'', rekao je čelnik HNS-a zaboravivši kako je i splitski Hajduk igrao Ligu prvaka kao prvi klub s ovih prostora te čak izborio četvrtfinale 1995. godine.

Šuker je tješio navijače Zvezde koja je nakon herojske ''nule'' s Napolijem doživjela dva teška poraza u kojima je ukupno primila deset pogodaka od PSG-a i Napolija.

''Nije sramota od njih primiti deset komada. Treba pričati da je sam ulazak u Ligu prvaka privilegija. Pa i Dinamo je primao po 15 golova, a ni Partizan se nije proslavio… Razlog je što drugi imaju više love od nas.''

Šuker je potom objasnio zašto je Dinamo toliko bolji od konkurencije u Hrvatskoj.

''Upravo je zato bio 11. puta zaredom prvak. Svake je godine od UEFA-e dobivao 40 ili 60 posto više novca od ostalih i odmah je u prednosti. Isto kao Olympiakos, BATE i Rosenborg. Lakše je svake godine igrati u Europi i dobivati puno novca. Zato svi miraju težiti osvajanju naslova, a ne poslije pričati 'oni su dobili'. Pa dobili su od UEFA-e i Lige prvaka.''

I on bi navijao za Srbiju

Jedna od najvećih priča u Srbiji tijekom Svjetskog prvenstva bila je činjenica što je dobar dio navijača simpatizirao hrvatsku reprezentaciju. Šuker tvrdi kako bi i on navijao za Srbiju.

''Za koga bih ja navijao između Danske i Srbije, ili Bosne i Hercegovine i Švedske? Mislim da je to sasvim normalno za ljude koji vole nogomet. Živjeli smo zajedno, trenirali, igrali... Nogomet je taj koji spaja. Pogledajte i ratove, prvo su se odigrale nogometne utakmice, pa su tek onda na red došli političari. Želim Srbiji i svim reprezentacijama s ovih prostora da se kvalificiraju na velika natjecanja i da dožive sve što je doživjela Hrvatska na Svjetskom prvenstvu u Rusiji'', zaključio je Šuker u intervjuu za srpski Blic.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider