Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Modrić asistent

Real uvjerljivo slavio protiv Borussije i razbio prokletstvo Westfalena!

Real je iz sedmog pokušaja došao do prve pobjede na gostovanju u Dortmundu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U derbiju večeri nogometne Lige prvaka aktualni europski prvak Real Madrid je konačno, tek u sedmom međusobnom susretu u Njemačkoj, pobijedio Borussiju u Dortmundu s 3:1, a u trijumfu je asistencijom za treći gol sudjelovao i kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić.

Real je poveo preko Garetha Balea u 18. minuti, a Velšanin je u 50. minuti asistirao Cristianu Ronaldu za vodstvo europskog prvaka od 2:0. Borussia se nije predavala i smanjila je golom Pierre-Emericka Aubameyanga u 54. minuti, da bi Ronaldo u 79. minuti zapečatio pobjedu Reala i to na asistenciju Luke Modrića.

Ronaldo je u Dortmundu odigrao 400. utakmicu u dresu Reala. S dva gola stigao je do 411 golova u dresu Kraljevskog kluba. Bio mu je ovo i 150. nastup u europskim kupovima u kojima je zabio 112 golova, od čega 70 u Ligi prvaka. Posebno je ubojit protiv njemačkih klubova kojima je zabio 25 golova u 20 utakmica.

Kraljevski klub do večerašnjeg ogleda nikada nije pobijedio na Westfalenu. U šest susreta upisao je tri pobjede i tri neodlučena ishoda uz negativnu razliku pogodaka 5-11. Borussia i Real su u skupini igrali i prošle godine i obje utakmice su završile rezultatom 2:2. Luka Modrić je odigrao cijelu utakmicu, dok Mateo Kovačić nije bio u krugu kandidata za nastup zbog ozljede.

VIDEO -----> Borussia Dortmund - Real Madrid 1:3

U drugom susretu iz skupine H Tottenham je u Nikoziji slavio s glatkih 3:0 uz hat-trick Harrya Kanea. Nakon dva kola londonska momčad ima dvije pobjede u ovoj "skupini smrti".

VIDEO -----> APOEL - Tottenham 0:3

U skupini F Napoli je na stadionu San Paolo s lakoćom pobijedio Feyenoord s 3:1 upisavši prvu pobjedu. Golove za lidera talijanskog prvenstva zabili su Mertens, Insigne i Callejon, dok su gosti u drugom dijelu promašili kazneni udarac. Marko Rog je u 73. minuti ušao u igru za momčad iz Napulja.

U drugom susretu Manchester City je teže od očekivanoga slavio protiv Šahtara s 2:0. Engleska momčad je tek u 49. minuti probila obranu Ukrajinaca prekrasnim golom de Bruynea, a u 72. minuti je vratar Pjatov je obranio penal Aguerru. U 90. minuti Raheem Sterling je konačno riješio pitanje pobjednika. Bivši kapetan hrvatske reprezentacije Darijo Srna nije nastupio za ukrajinski sastav zbog optužbe za doping.

VIDEO -----> Manchester City - Šahtar 2:0

U skupini E Liverpool je gostovao u Moskvi kod Spartaka i odigrao 1:1. Domaći su poveli sjajnim golom Fernanda u 23. minuti, a osam minuta kasnije izjednačio je Coutinho. I Liverpoolu i Spartaku ovo je drugi remi. Dejan Lovren je odigrao cijelu utakmicu i za Redse, kao i Mario Pašalić za ruskog prvaka. U drugom dvoboju Sevilla je na Sanchez Pizjuanu lako pobijedila Maribor s 3:0, a trostruki strijelac je bio Ben Yedder.

U skupini G Porto je iznenadio Monaco u Monte Carlu s čak 3:0. Vincent Abouabacar (31, 69) je dvaput bio koban za vrata monegaške momčadi, a u 89. minuti je na 3-0 povećao Layun. Monaco je prošlogodišnji polufinalist,a sada nakon dva kola ima samo jedan bod. Danijel Subašić zbog ozljede nije bio na golu domaćina.

U srijedu su na rasporedu susreti u skupinama od A do D. Derbi večeri igrat će se u Parizu gdje će u susretu 2. kola B snage odmjeriti PSG i Bayern. U drugom susretu iz te skupine sastaju se Anderlecht i Celtic. U skupini A igrat će Basel - Benfica, te CSKA - Manchester United, u skupini C sastaju se Atletico Madrid - Chelsea, te Karabag - Roma, dok skupina D donosi dvoboje Sportinga i Barcelone, te Juventusa i Olympiakosa.

Rezultati by SofaScore

 

Rezultati by SofaScore

 

Rezultati by SofaScore

 

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider