Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Želi sačuvati čast i poštenje

Srna o padu na doping-testu: Povlači se iz svih natjecanja!

Darijo Srna objavio je u priopćenju da se povlači iz svih natjecanja kako bi se posvetio svojoj obrani.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatsku je u srijedu šokirala vijest iz ukrajinskih medija koji su objavili da je dugogodišnji kapetan Šahtara Darijo Srna pao na doping-testu. Vijest je iznenadila mnoge – Srna je na glasu kao veliki profesionalac, a Šahtar kao veliki klub u kojem se pazi na detalje. Povodom pada na doping testu oglasio se i Darijo Srna priopćenjem koje prenosimo u cijelosti.

''18. rujna ove godine obaviješten sam od strane Nacionalnog antidopinškog centra Ukrajine (NADCU) kako je u mom uzorku koji sam dao 22. ožujka 2017. van natjecanja ('out-of-competition') pronađena nedozvoljena tvar.

Kao prvo i najvažnije želim odmah iskreno istaknuti kako nikada nisam savjesno ili s namjerom uzeo neko nedozvoljeno sredstvo niti sam nezakonito i nepošteno pokušao na bilo koji način povećati svoju sportsku učinkovitost ili sposobnosti.

Trenutno istražujem moguće izvore pronađene tvari te u potpunosti, dobrovoljno i s punim poštovanjem surađujem s Nacionalnim antidopinškim centrom Ukrajine (NADCU). S ciljem da se posvetim svojoj obrani i spriječim svako moguće uznemiravanje mog tima i mojih suigrača, donio sam odluku da se povučem iz svih natjecanja dok se pravni proces koji je u tijeku ne završi. U potpunosti ću se fokusirati na to kako bih sačuvao svoju čast i poštenje.

Tijekom cijele svoje karijere uvijek sam imao dojam kako se svakodnevno moram iznova dokazivati. Danas sam ponovno u situaciji kada ću kao i uvijek do sada dokazati kako sam sve u svom životu, privatnom i profesionalnom, postigao izričito teškim radom, čestitošću, disciplinom te iznad svega poštenjem. To su vrijednosti koje mi je prenio i usadio moj pokojni otac i kojima ja danas učim svoju djecu.

Poštujući povjerljivost cijelog procesa nisam u mogućnosti detaljnije komentirati ovaj slučaj.

Želim iskreno zahvaliti svojoj obitelji, klubu i svojim navijačima za njihovu bezrezervnu podršku u ovom slučaju i nadam se što skorijem povratku na teren svojoj momčadi.

Ovo nikako nije kraj moje karijere, to vam obećajem!

Iskreno vaš,

Darijo Srna''

O situaciji se kratkim priopćenjem oglasio i Šahtar.

''Svjesni smo da je u uzorku Darija Srne pronađena nedozvoljena supstanca na dopinškoj kontroli izvan natjecanja.

Igraču trenutno igranje nije zabranjeno. Međutim, nakon konzultacija s klubom, Darijo Srna je odlučio da neće igrati dok se slučaj ne riješi kako bi se mogao koncentrirati na pripremu obrane. Klub poštuje i podržava Darijevu odluku i uvjeren je da će igrač očistiti svoj ugled.

Šahtar smatra da je upotreba dopinga u sportu neprihvatljiva i ponavlja svoju vjernost ideji borbe protiv dopinga.

Nismo u mogućnosti detaljnije komentirati u ovom trenutku zbog povjerljivosti procesa.''
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider